Piata Sfatului si Piata Unirii din Brasov vor fi modernizate!

0

Piaţa Sfatului şi Piaţa Unirii vor fi modernizate în acest an, anunţă autorităţile din Braşov! Proiectul de modernizare a Pieţei Unirii presupune alocarea sumei de 5,4 milioane de lei. Planurile pentru în ceea ce priveşte Piaţa Sfatului presupun reamenajarea curţii interioare a Bisericii Negre, adică spaţiul din jurul acesteia, cât şi reabilitarea liceului german.

Prioritatea zero a primăriei în ceea ce priveşte investiţiile pe 2011, este tronsonul trei al ocolitoarei Braşovului, lucrare estimată la 30 de milioane de euro, finanţarea fiind de la Ministerul Transporturilor, iar din bugetul local vor fi alocate sumele necesare pentru expropierea terenurilor, potrivit eurourbanism.ro

Alte lucrări de investiţii pe care primăria le are programate pentru acest an sunt construirea unui pasaj suprateran de traversare a căii ferate Braşov-Sighişoara, pentru locuitorii cartierelor Tractorul şi Bartolomeu, care costă 23,8 milioane de lei, din care 18,7 milioane fonduri nerambursabile, reparaţia capitală a pasajului Calea Făgăraşului, lărgirea cu câte o bandă pe sens a Pasajului Fartec, un sens giratoriu în zona intersecţiei Gemenii, reabilitarea mai multor străzi ale municipiului.

De asemenea, vor începe lucrările de modernizare a Teatrului „Sică Alexandrescu”, după care în aceeaşi clădire va fi mutat şi Teatrul de copii” Arlechino”, modernizarea bazinului de înot cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cofinanţare locală, construirea unor creşe şi grădiniţe. Primarul spune că aşteaptă să înceapă lucrările la aeroportul de la Ghimbav, investiţie a Consiliului Judeţean unde şi primăria are un procent de 10%.

Mai multe informatii aici.

Sursa: AGERPRES

foto Florin Ghinda

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează