Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Photo Stories: Conferință cu specialiști în domeniul fotografiei

0

Nume importante ale fotografiei vin să inspire la Photo Romania Festival

Artiști polonezi și macedoneni, prezentați în cadrul PHR OFF

Belgianul Bert Stephani susține un atelier ce are în centru portretul și importanța poveștii din spatele imaginii

Fotografii și pasionații de fotografie sunt  așteptați în 24 mai la Photo Stories, conferință specială care aduce împreună o serie de nume importante în fotografia românească și internațională. Julieanne Kost, evanghelist Adobe; Colin Ford, fondator al Muzeului Național de Media din Marea Britanie; Drew Gardner, fotograf și regizor; Peter Korniss, membru fondator al Academiei Internaționale de Fotografie; Juha Mustonen, fotograf finlandez de modă; Mihai Ștețcu, fotograf oficial Red Bull România; Dorel Găină, profesor în cadrul Universității de Arte și Design, Cluj-Napoca; Cătălin Oprițescu, fotograf de street style, reprezentant Canon; Sebastian Vaida, fotograf de peisaj; Ștefan Asafti, fotograf și graphic designer – cu toții vor susține discursuri de câte 20 de minute care îmbină inspirația cu secretele tehnicii foto.

„Dorim să le oferim participanților la Photo Romania Festival posibilitatea de a interacționa cu nume importante din diverse zone ale fotografiei și de a învăța cât mai multe de la aceștia. Este vorba de un proiect-pilot pe care dorim să îl extindem în viitor”, a declarat Mihai Daniel Cotos, directorul festivalului.

Photo Stories se va desfășura în 24 mai, de a ora 12.00,  la Liberty Technology Park, iar prețul unui bilet de acces este de 10 euro. Înscrierile se realizează pe pagina http://www.photoromaniafestival.ro/academia/.

PHR OFF prezintă artiști polonezi și macedoneni

Ediția din acest an a Photo Romania Festival include o serie de evenimente dedicate artiștilor polonezi și macedoneni. Luni, 19 mai, de la ora 16, la Spațiul Reactor va fi vernisată expoziția de fotografie realizată de un grup de tineri artiști din Polonia și Macedonia.

Marți, 20 mai, clădirea Casino găzduiește de la ora 20 concertul trupei Pole, iar de la 22 o proiecție de fotografie a artiștilor polonezi, în timp ce muzicienii de la Kurws vor susține un concert la Jaxx – Garajul cu Rock în aceeași zi, de la ora 21.30.

Atelier Bert Stephani – Portrete intime: Fotografii bune cu echipament minimal

Belgianul Bert Stephani va susține la Photo Romania Festival atelierul „Portrete intime” (”Intimate Portraits”), în cadrul căruia își propune să le arate participanților modalități eficiente de a spune prin imagini povestea personajul aflat în fața camerei foto. Atelierul va cuprinde elemente tehnice, precum și de regie și decor – totul pentru ca participanții să-și poată dezvolta apoi propria viziune și stil.

Atelierul se va desfășura în 21 mai, timp de opt ore, în mai multe zone din Cluj-Napoca și împrejurimi – de la o hală industrială la pădure și case tradiționale românești. La atelier va participa un fotomodel, precum și o echipă de stiliști. Prețul unui bilet la atelier este de 150 de euro, iar mai multe informații sunt disponibile pe pagina http://www.photoromaniafestival.ro/academia/intimate-portraits-with-bert-stephani/.

afis Photo Romania Festival

Despre Photo Romania Festival. Creat în 2010, Photo Romania Festival a adus fotografia în prim-planul vieţii culturale româneşti, reuşind în doar patru ani  să înscrie Clujul într-o reţea mondială de festivaluri de fotografie de înaltă ţinută și să creeze primul muzeu al fotografiei din țară, în urma unei strânse colaborări cu Primăria Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Ediţia de anul trecut a Photo Romania Festival a însemnat 40 de expoziţii, 5 premiere naţionale, 1.500 de fotografii printate, 500 de fotografi din 15 ţări și 70.000 de participanţi. Festivalul este organizat de Asociația Photo Romania și produs de Fapte, agenţie care mai are în portofoliu Târgul de Cariere şi festivalul Jazz în the Park. Partener de comunicare al Photo Romania Festival este Vitrina Advertising.

Mai multe informaţii:photoromaniafestival.ro  şi  facebook.com/PhotoRomaniaFestival .

P.S. Vă reamintim că am început procedurile de acreditare la festival. Pe baza acreditării de presă, jurnaliștii vor avea acces la: biroul de presă al festivalului și informațiile transmise aici pe întreaga perioadă a festivalului; invitații speciali, români și străini; vernisaje și expoziții; evenimente speciale – gala de deschidere și cea de închidere, concerte (cu excepția concertului Hooverphonic din 19 mai, de la Casa de Cultură a Studenților). Acreditările de presă nu asigură prezența la atelierele festivalului. Pentru mai multe informații despre acreditări: photoromaniafestival.ro/media. Data limită de trimitere a cererilor este luni, 12 mai.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.