Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Photo Romania Festival: Tech Day la Liberty Technology Park Cluj

0

 

Peter Korniss va discuta cu pasionații de fotografie, iar evangelista Adobe Julieanne Kost va susține un atelier

  • Canon prezintă pentru prima dată în Europa de Est obiectivul EF-S 10-18 mm f/4.5-5.6 IS STM
  • Două expoziții vor fi vernisate la Liberty Technology Park Cluj

 afis Photo Romania Festival

Joi este Ziua Tehnologiei la Photo Romania Festival, eveniment organizat cu sprijinul Liberty Technology Park Cluj. Evenimentul urmărește să promoveze importanța tehnologiei în fotografie și va include zone de testare, expoziții speciale, lansări de produse și ateliere.

Pentru o zi, centrul tehnologiei fotografice se mută la Liberty Technology Park Cluj. Julieanne Kost, principalul evangelist pentru prelucrarea digitală a imaginii din cadrul companiei Adobe, va susține aici atelierul „Revitalizează-ți fluxul de lucru cu Adobe Photoshop Lightroom 5” (de la ora 11.00), iar Peter Korniss, membru fondator al World Photographic Academy (născut la Cluj), este invitatul special al dezbaterii „La cafea cu…” de la ora 12.00. Tot la ora 11.00, fotograful Ionel Onofraș vernisează expoziția „Maramureș, mon amour”, în timp ce la ora 17.00 are loc vernisajul expoziției colective multimedia „Anatomia unei fotografii”, care arată pașii realizării unei fotografii reușite.

Între 12.00 și 20.00, echipa Canon, partenerul principal al Photo Romania 2014, așteaptă vizitatorii cu o zonă de testare a celor mai noi aparate și echipamente Canon. De altfel, de la ora 18.00, Canon va prezenta un obiectiv abia lansat în Europa, aflat în pretestare: EF-S 10-18 mm f/4.5-5.6 IS STM, un obiectiv grand-angular (wide angle) care va fi unul dintre cele mai accesibile obiective de acest fel de pe piață. Distanţa focală ultra grand angulara, impresionantă, de 10-18mm, a obiectivului, oferă posibilitatea de a surprinde o gamă variată de scene, de la instantanee de vacanţă la fotografii cu peisaje vaste extraordinare sau peisaje citadine ori fotografii cu grupuri mari de oameni în spaţii restrânse, la petreceri sau aniversări. Obiectivul va ajunge pe piața românească la sfârșitul lunii iulie, iar prezentarea de mâine de la Liberty Technology Park Cluj este prima din Estul Europei. Alături de acest obiectiv, Canon va prezenta și compactul 61X Mark II și DSLR-ul 70D.

„Suntem onorați să găzduim în 22 mai Ziua Tehnologiei la Liberty Technology Park Cluj. Este foarte important să sărbătorim oamenii devotați și inovațiile pe care le-au adus domeniului, iar fotografia și arta video sunt, fără dubii, cele mai potrivite medii pentru a relata cât mai exact fragmente vizuale ale prezentului”, a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park Cluj.

Evenimentele de la Liberty Technology Park Cluj au acces gratuit, cu excepția atelierului susținut de Julieanne Kost.

Despre Photo Romania Festival. Creat în 2010, Photo Romania Festival a adus fotografia în prim-planul vieţii culturale româneşti, reuşind în doar patru ani  să înscrie Clujul într-o reţea mondială de festivaluri de fotografie de înaltă ţinută și să creeze primul muzeu al fotografiei din țară, în urma unei strânse colaborări cu Primăria Cluj-Napoca și Muzeul de Istorie al Transilvaniei. Ediţia de anul trecut a Photo Romania Festival a însemnat 40 de expoziţii, 5 premiere naţionale, 1.500 de fotografii printate, 500 de fotografi din 15 ţări și 70.000 de participanţi. Festivalul este organizat de Asociația Photo Romania și produs de Fapte, agenţie care mai are în portofoliu Târgul de Cariere şi festivalul Jazz în the Park. Partener de comunicare al Photo Romania Festival este Vitrina Advertising. www.photoromaniafestival.ro, facebook.com/PhotoRomaniaFestival

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.