Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Photo Romania Festival își deschide mâine porțile

0

Expoziții inedite, vernisaje și un concert Aylin & The Lucky Charms la gala de deschidere

Cea de-a patra ediție a Photo Romania Festival își deschide porțile mâine, 16 mai, cu o serie de evenimente pregătite pentru toți iubitorii de fotografie. Festivalul se desfășoară în perioada 16-25 mai în 35 de locuri din oraș și include expoziții, ateliere, dezbateri și competiții foto.

Photo Romania 2014

Recomandările zilei – vineri, 16 mai:

16:00 – Vernisaj: Ștefan Socaciu: Manifest pentru Cluj – Studio Ciorchin, str. Constanța nr. 30

Arhitectura valoroasă a clădirilor vechi de secole din Cluj-Napoca este greu de observat din cauza inesteticelor cabluri electrice care împânzesc orașul.

17:00 – Vernisaj: Joshua Hoffine (SUA): Childhood Fears/Fricile copilăriei – Hotel Continental, str. Napoca 1

Fotograf american pasionat de fotografia horror, Joshua Hoffine a realizat o expoziție pornind de la psihologia fricii și percepția copiilor asupra fricii și a încercat să prezinte imaginile din gramatica vizuală a copiilor. Expoziția este deschisă în perioada 16-25 mai, iar accesul este gratuit.

18:00 – Vernisaj: Ziua Timpului – „800 de ceasuri” din colecția particulară a familiei Gașpar și „Liquid Art” – Markus Reugels (Germania) – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, str. C. Daicoviciu nr. 2

O expoziție cu peste 800 de ceasuri distincte, perfect funcționale, produse în 14 țări de pe trei continente – exponatele fac parte din colecția de ceasuri deținute de familia clujeană Gașpar și va fi vernisată în 16 mai, de la ora 18.00, în prezența unor invitați speciali, specialiști în domenii diverse, care vor povesti cum este perceput timpul prin prisma profesiilor lor. În același timp, o perspectivă… fotografică asupra trecerii timpului va fi oferită de ”Liquid Art” („Artă lichidă”), expoziția germanului Markus Reugels, care a folosit fotografierea de mare viteză pentru a „îngheța” milisecunde și a prezenta ipostaze unice ale apei. Ambele expoziții sunt deschise între 16 și 25 mai, iar accesul se realizează contracost, prețul unui bilet fiind de 3 lei (preț întreg), respectiv 1,60 lei pentru pensionari și 0,80 de lei pentru elevi și studenți.

19:00 – Gala de deschidere și concert Aylin & The Lucky Charms – Casino, Parcul Central

Acces gratuit.

Despre Photo Romania Festival. Creat în 2010, Photo Romania Festival a adus fotografia în prim-planul vieţii culturale româneşti, reuşind în doar patru ani  să înscrie Clujul într-o reţea mondială de festivaluri de fotografie de înaltă ţinută și să creeze primul muzeu al fotografiei din țară, în urma unei strânse colaborări cu Primăria Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Ediţia de anul trecut a Photo Romania Festival a însemnat 40 de expoziţii, 5 premiere naţionale, 1.500 de fotografii printate, 500 de fotografi din 15 ţări și 70.000 de participanţi. Festivalul este organizat de Asociația Photo Romania și produs de Fapte, agenţie care mai are în portofoliu Târgul de Cariere şi festivalul Jazz în the Park. Partener de comunicare al Photo Romania Festival este Vitrina Advertising. Mai multe informaţii:photoromaniafestival.ro  şi  facebook.com/PhotoRomaniaFestival.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.