Photo Romania Festival își deschide mâine porțile

0

Expoziții inedite, vernisaje și un concert Aylin & The Lucky Charms la gala de deschidere

Cea de-a patra ediție a Photo Romania Festival își deschide porțile mâine, 16 mai, cu o serie de evenimente pregătite pentru toți iubitorii de fotografie. Festivalul se desfășoară în perioada 16-25 mai în 35 de locuri din oraș și include expoziții, ateliere, dezbateri și competiții foto.

Photo Romania 2014

Recomandările zilei – vineri, 16 mai:

16:00 – Vernisaj: Ștefan Socaciu: Manifest pentru Cluj – Studio Ciorchin, str. Constanța nr. 30

Arhitectura valoroasă a clădirilor vechi de secole din Cluj-Napoca este greu de observat din cauza inesteticelor cabluri electrice care împânzesc orașul.

17:00 – Vernisaj: Joshua Hoffine (SUA): Childhood Fears/Fricile copilăriei – Hotel Continental, str. Napoca 1

Fotograf american pasionat de fotografia horror, Joshua Hoffine a realizat o expoziție pornind de la psihologia fricii și percepția copiilor asupra fricii și a încercat să prezinte imaginile din gramatica vizuală a copiilor. Expoziția este deschisă în perioada 16-25 mai, iar accesul este gratuit.

18:00 – Vernisaj: Ziua Timpului – „800 de ceasuri” din colecția particulară a familiei Gașpar și „Liquid Art” – Markus Reugels (Germania) – Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, str. C. Daicoviciu nr. 2

O expoziție cu peste 800 de ceasuri distincte, perfect funcționale, produse în 14 țări de pe trei continente – exponatele fac parte din colecția de ceasuri deținute de familia clujeană Gașpar și va fi vernisată în 16 mai, de la ora 18.00, în prezența unor invitați speciali, specialiști în domenii diverse, care vor povesti cum este perceput timpul prin prisma profesiilor lor. În același timp, o perspectivă… fotografică asupra trecerii timpului va fi oferită de ”Liquid Art” („Artă lichidă”), expoziția germanului Markus Reugels, care a folosit fotografierea de mare viteză pentru a „îngheța” milisecunde și a prezenta ipostaze unice ale apei. Ambele expoziții sunt deschise între 16 și 25 mai, iar accesul se realizează contracost, prețul unui bilet fiind de 3 lei (preț întreg), respectiv 1,60 lei pentru pensionari și 0,80 de lei pentru elevi și studenți.

19:00 – Gala de deschidere și concert Aylin & The Lucky Charms – Casino, Parcul Central

Acces gratuit.

Despre Photo Romania Festival. Creat în 2010, Photo Romania Festival a adus fotografia în prim-planul vieţii culturale româneşti, reuşind în doar patru ani  să înscrie Clujul într-o reţea mondială de festivaluri de fotografie de înaltă ţinută și să creeze primul muzeu al fotografiei din țară, în urma unei strânse colaborări cu Primăria Cluj-Napoca și Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei. Ediţia de anul trecut a Photo Romania Festival a însemnat 40 de expoziţii, 5 premiere naţionale, 1.500 de fotografii printate, 500 de fotografi din 15 ţări și 70.000 de participanţi. Festivalul este organizat de Asociația Photo Romania și produs de Fapte, agenţie care mai are în portofoliu Târgul de Cariere şi festivalul Jazz în the Park. Partener de comunicare al Photo Romania Festival este Vitrina Advertising. Mai multe informaţii:photoromaniafestival.ro  şi  facebook.com/PhotoRomaniaFestival.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează