Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Photo Marathon pune în mișcare arta fotografică la Cluj-Napoca

0

Desfăşurat în perioada 13-16 octombrie la Cluj-Napoca, Photo Marathon aduce în acelaşi loc peste 300 de pasionaţi de fotografie din zona Transilvaniei, oferindu-le astfel o experienţă unică şi completă printr-un maraton de expoziții, workshop-uri și fotografie.

macheta_presa1

Evenimentul urmărește să ofere o experiență amplă pasionaților de fotografie și pregătește un maraton de 4 zile în care aceștia pot experimenta arta fotografică în spații neconvenționale, într-o manieră inedită.

Elementul care pune în mișcare întregul concept este reprezentat de competiția foto, unicul eveniment de acest tip din Transilvania. Astfel, timp de 8 ore, participanții trebuie să realizeze poze care să ilustreze cât mai bine temele propuse de către juriu, fără să modifice în programe de editare rezultatele obținute. Totul se bazează așadar pe spontaneitate, pe imaginație și creativitate, participanții având posibilitatea de a câștiga premii în valoare de 6.000 de lei. În plus, la sfârșitul evenimentului, cele mai bune lucrări din competiție sunt promovate şi expuse timp de 2 săptămâni într-o expoziție specială.

Alături de competiţia fotografică, pasionaţii de fotografie pot participa şi la workshop-urile pregătite pentru ei şi la expoziţiile care vor avea loc în perioada 13-16 octombrie.

Proiectul se află la a doua ediție, după ce în octombrie 2014, au participat peste 120 de fotografi, care au luat parte la workshop-uri și la competiția derulată timp de 8 ore. Vlad Cupșa, Adi Bulboacă sau Laura Bâlc sunt câteva nume de fotografi care vor participa anul acesta la Photo Marathon, expunând lucrări personale, ținând workshop-uri sau jurizând cele mai bune lucrări din concurs.

Pentru a intra în competiția foto, participanții trebuie să completeze formularul de înscriere până pe 12 octombrie și să citească cu atenție regulamentuldisponibil pe site-ul www.photomarathon.ro, acolo unde vor găsi mai multe detalii despre eveniment.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.