Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 9000 lei mobilizaţi la Swimathon pentru construcţia unui viitor mai bun

0

Habitat for Humanity Cluj a participat sâmbătă, 16 iulie, la cea de-a treia ediţie a competiţiei de înot Swimathom, organizată la Bazinul Descoperit al UTCN. În urma competiţiei, cele două echipe de înotători care au reprezentat asociaţia, „01 pentru Habitat” şi „Constructorii de vise”, au reuşit să mobilizeze peste 9000 lei care vor fi folosiţi la finalizarea unei locuinţe care va schimba viaţa unei familii care trăieşte în acest moment în condiţii greu de imaginat.

Suma reprezintă donaţii din partea a 45 susţinători individuali, dar şi din partea unor sponsori precum City Plaza, Ducfarm, Bootsvania, BogART, Jamgossian şi PR & More.

Pe o ploaie torenţială pornită înaintea startului, cei şase concurenţi Habitat for Humanity Cluj la Swimathon au parcurs în total 105 lungimi de bazin în 60 de minute de înot în stil ştafetă.

„A fost prima dată când am participat la un concurs de înot şi am avut puţine emoţii, mai ales la venirea ploii torenţiale. Am intrat însă în apă şi mi-am dat seama că ea este prietena mea. Vroia ca eu să înot cât mai bine şi să îmi ating obiectivul. Sunt foarte fericită că am reuşit să convertesc o pasiune în ceva cu sens, iar proiectul Habitat for Humanity Cluj mi-a oferit motivaţia.” a declarat Monica Tomuş, înotătoare în echipa „01 pentru Habitat” care a parcurs 49 lungimi de bazin.

La rândul său, Ionuţ Raita, care, împreună cu „Constructorii de vise” a parcurs 56 lungimi de bazin strângând suma de 7467 lei de la 33 prieteni şi sponsori, ne-a declarat „Am fost încântat să particip la această competiţie nu numai pentru că sunt angajat al Habitat for Humanity, ci pentru că am avut ocazia să concurez alături de o echipă grozavă pentru un proiect special. Sper ca eforturile noastre mici să poată aduce o schimbare mare în viitorul pe care doamna Bandy îl merită.”

Cei peste 9000 lei mobilizaţi cu ajutorul celor şase înotători şi al susţinătorilor lor vor fi folosiţi la finalizarea locuinţei familiei Bandy. Csilla Bandy suferă de Amiotrofie Spinala Progresivă (boala Kugelberg) din naştere şi şi-a trăit viaţa într-un scaun cu rotile, putându-şi mişca doar două degete. Cu toate acestea femeia a reuşit să aducă pe lume doi copii sănătoşi, acum în vârstă de 19, respectiv 22 de ani. Cei trei locuiesc în prezent împreună cu părinţii doamnei Bandy, într-o locuinţă mai mult decât modestă. Habitat for Humanity Cluj şi-a propus să îmbunătăţească calitatea vieţii doamnei Bandy şi a celor doi copii ai ei, ajutându-i să finalizeze construcţia unei case ridicate de către fratele Csillei Bandy, care a decedat însă în urmă cu trei ani. Vezi aici întreaga poveste a familiei.

Chiar dacă s-a încheiat competiţia, cei interesați să susțină proiectul HFH Cluj „Înotăm pentru un viitor mai bun” şi efortul celor două echipe de înotători o pot face în continuare astfel:

1. Donând online la adresa www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro suma de 40 lei pentru a cumpăra un bax de polistiren, 80 lei pentru a cumpăra vopsea sau 100 lei pentru a cumpăra un geam;

2. Susţinând echipele prin completarea formularului de susţinător, cu suma de 1, 3, 5 lei sau cu altă sumă pentru fiecare lungime de bazin înotată în cadrul celor 60 minute ale competiţiei.

 

* * * * * *

Organizat de Fundaţia Comunitară Cluj, concursul de înot Swimathon este un eveniment-platformă destinat atragerii de resurse pentru cauzele comunităţii clujene. Competiţia le este deschisă organizaţiilor non-profit, companiilor, grupurilor de iniţiativă şi înotătorilor individuali. Aceştia beneficiază astfel de un cadru în care pot derula campanii de mobilizare de fonduri, înscriindu-şi proiectele, respectiv înotători care să le reprezinte. La final, sumele atrase sunt oferite de către Fundaţia Comunitară Cluj sub formă de granturi destinate proiectelor înscrise în concurs.

 

Habitat for Humanity este o asociaţie non-profit dedicată eliminării condiţiilor improprii de locuit şi lipsei de adăpost din întreaga lume. Materialele şi banii provin din donaţii iar munca este făcuta cu voluntari. Cei care beneficiază de ajutorul Habitat pentru a avea o locuinţă trebuie să muncească la construcţia casei lor şi a celorlalţi aflaţi în nevoie. Locuinţele Habitat sânt simple, decente şi sănătoase, dar mai ales uşor de construit.

Mai mult de 1.700 de familii din România au beneficiat până acum de sprijinul asociaţiei Habitat for Humanity.

Împreună cu companii-partener, Habitat for Humanity şi-a asumat misiunea de a da o nouă şansa pentru integrarea socială şi ridicarea nivelului de trai al unor familii care trăiesc la limita subzistenţei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.