Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 35 de copaci au fost salvati de la taiere!

0

Peste 35 de copaci au fost salvati de la taiere prin programul educational „Cu fiecare ambalaj colectat, esti si tu un SuperPak”

A treia editie a programului educational „Cu fiecare ambalaj colectat, esti si tu un SuperPak” initiat de Tetra Pak in orasul Medias si comunele limitrofe, s-a extins in acest an si in judetul Valcea. Celor 3300 de elevi din Medias si zona rurala li s-au alaturat alti 2400 de elevi din 11 unitati scolare ale judetului Valcea. Impreuna au reusit sa colecteze aproximativ 2,5 tone de ambalaje de carton, salvand de la taiere 35-50 de copaci.

Proiectul educational a fost lansat de Tetra Pak in 2009 in orasul Medias, in parteneriat cu ECO SAL Medias si Inspectoratul Scolar Sibiu, iar in 2010 programul s-a extins si in scolile din nordul judetului Sibiu. Anul acesta programul s-a extins si in Valcea, Ocnele Mari si Ocnita cu participarea Primariei, Inspectoratul Scolar Judetean si operatorului de salubritate URBAN S.A.

Programul „Cu fiecare ambalaj colectat, esti si tu un SuperPak” are ca principal obiectiv formarea atat a unor obiceiuri sanatoase in alimentatia copiilor, cat si a unui comportament responsabil al acestora fata de mediul inconjurator. Astfel, programul incurajeaza elevii si cadrele didactice sa participe activ la protejarea mediului inconjurator prin reciclarea ambalajelor de lapte scolar. Elevii invata ca fiecare cantitate de hartie sau carton reciclata este importanta, deoarece 1 tona de carton reciclat salveaza de la taiere aproximativ 15-20 de copaci. Fabrica de hartie apreciaza calitatea fibrei de celuloza pura si este de dorit ca aceste cantitati sa creasca pe viitor.
Extinderea programului a demonstrat o crestere a nivelului de implicare si interes din partea elevilor si cadrelor didactice. Astfel, fata de editiile precedente, cantitatea de carton colectata anterior a crescut semnificativ, de la 500 de kg de carton in 2009, la 1000 de kg in 2010 si la 2500 de kg in 2011.

„Implicarea copiilor, sprijinul primariei, al cadrelor didactice si al companiilor de salubritate au fost esentiale pentru derularea si succesul programului. Ne-am bucurat sa extindem proiectul si sa ii vedem pe copii interesati de protectia mediului prin colectarea cutiilor de carton pentru lapte scolar. Copiii au invatat atat despre rolul pe care il pot juca in protejarea mediului, cat si despre beneficiile consumului de lapte tratat termic la o temperatura inalta si ambalat igienic, singurul lapte sigur pentru consum. In plus, asigura cea mai buna protectie a vitaminelor datorita fierberii de scurta durata,” a declarat Daniela Cirmaciu, Communications and Environment Officer, Tetra Pak South Eastern Europe.
Programul il are in centrul atentiei pe SuperPak, mascota Tetra Pak, care vine in ajutorul copiilor cu informatii despre beneficiile consumului de lapte inca de la varsta frageda si importanta implicarii active a tuturor copiilor in colectarea selectiva a cutiilor de lapte scolar. Elevii au ocazia sa invete despre avantajele spiritului de echipa in obtinerea succesului si implinirea pe care o pot avea prin contributia lor la protejarea mediului inconjurator de cate ori au ocazia. In plus, efortul lor este premiat cu diverse cadouri din materiale reciclate.
„De peste 60 de ani, compania Tetra Pak este dedicata principiului „Protejeaza ce e bun”, lucru care semnifica 3 lucruri: oferim solutii de ambalat pentru lapte, cu scopul de a proteja valoarea nutritionala a produsului alimentar; contribuim la informarea publicului in ceea ce priveste sanatatea si, nu in ultimul rand, ne implicam in activitati de educatie pentru protectia mediului”, a declarat Daniela Cirmaciu, Communications and Environment Officer, Tetra Pak South Eastern Europe.

 

Scolile reprezinta cel mai bun mediu de formare a unei conduite pozitive fata de mediu si alimentatie, iar Tetra Pak a dezvoltat aceste programe pentru a sensibiliza opinia publica asupra importantei consumului de lapte in alimentatia si cresterea sanatoasa a copiilor si educarea lor in spiritul respectului fata de hrana si a colectarii selective a cutiilor de lapte.

Cu aceasta ocazie, Tetra Pak vorbeste copiilor despre beneficiile laptelui ambalat igienic si despre reciclarea cutiilor de lapte scolar, demonstrand cum laptele devine 100% sigur pentru consum, prin tratament termic si ambalare aseptica.
In Romania, inca din 2004, Tetra Pak s-a implicat in activitati de educatie pentru reciclare si colectare selectiva in peste 300 de scoli din Romania. La nivel mondial, in 2010 au fost reciclate peste 30 de miliarde de cutii Tetra Pak datorita investitiei in educatie civica si a implicarii unor parteneri strategici: autoritati publice, organizatii de recuperare a deseurilor si fabrici de hartie.

DESPRE TETRA PAK
Tetra Pak este liderul mondial in solutii de procesare, ambalare si distribuire a produselor alimentare lichide. Lucrand indeaproape cu clientii si furnizorii nostri, oferim produse sigure, inovatoare si in armonie cu protectia mediului inconjurator, care satisfac in fiecare zi cerintele consumatorilor din peste 170 de tari. Avand aproximativ 22 000 de angajati in peste 85 de tari, noi credem in asumarea cu responsabilitate a pozitiei de lider in industria de profil, pentru crearea unei cresteri profitabile in armonie cu protectia mediului inconjurator si cu o buna conduita sociala.

Motto-ul nostru, „PROTEJEAZA CE E BUN(tm)”, reflecta viziunea noastra de a oferi alimente sanatoase si disponibile oriunde. Mai multe informatii despre Tetra Pak sunt disponibile pe www.tetrapak.ro<http://www.tetrapak.ro/>.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.