Peste 2500 de spectatori si-au petrecut weekend-ul la Transylvania Horse Show 2012

0

Romania se poate mandri, in sfarsit, si cu o imagine pozitiva la nivel international. Dupa finala Europa League, tara noastra a gazduit in acest sfarsit de saptamana un concurs hipic de talie internationala, Transylvania Horse Show 2012. Dupa 3 zile de competitie, cei mai buni concurenti au fost alesi si premiati.

Duminica, 20 mai, s-a incheiat cea de-a doua editie a competitiei internationale ecveste “Transylvania Horse Show” 2012. Peste 80 de calareti din 15 tari (Olanda, Suedia, Irlanda, Germania, Belgia, Marea Britanie, Rusia, Canada, Spania, Luxemburg, Franta, Turcia, Norvegia, Bulgaria si Romania) si-au dovedit maiestria in inima Transilvaniei, intr-un sat de poveste, Prod, comuna Hoghilag, la doar 16 km de Sighisoara.

Concurentii impartiti in doua categorii, Concurs International Complet CIC1* (Profesionisti) si Concurs International Universitar – Cupa Natiunilor pentru Studenti, s-au intrecut in probe de cross-country, sarituri peste obstacole si dresaj.

La categoria Concurs International Complet CIC 1* premiul de 4000 de Euro a fost castigat de Viorel Bubau (Romania), locul 2 a fost ocupat de Madalina Hentes (Romania) iar locul 3 de Orsolya Teanc (Romania).

Cupa Natiunilor pentru Studentii Calareti a fost castigata de Echipa Germaniei. Pe locul doi s-a calificat echipa “Golden Oldies” (Belgia si Irlanda) iar pe locul trei echipa “International 2” (Franta si Turcia).

Juriul care a urmarit atent evolutia concurentilor in cele 3 zile a fost format din Anca Bogdan si Sorin Alexandrescu, membri ai Federatiei Ecvestra Romana (FER), si a fost prezidat de arbitrul international Yuri Dinev Valev din Bulgaria.

Trimisul Federatiei Ecvestre Internationale (FEI) la eveniment, Peter Fell din Irlanda, specialist in constructia traseelor de cross-country, a declarat: “Sunt foarte impresionat de calitatea organizarii acestui eveniment si de nivelul ridicat de profesionalism intalnit in Romania. Mihnea (n.r. Mihnea Vargolici – Cross Country Farm – organizatorul si initiatorul competitiei) a reusit sa constuiasca un eveniment care poate concura oricand cu unul dintr-o tara in care echitatia este mult mai populara”. Prezenta delegatului tehnic al FEI in Romania este garantia faptului ca evenimentul s-a desfasurat conform regulilor internationale. Evenimentul a fost comentat live de Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina “Proba completa”, de asemenea comentator si la cunoscuta televiziune Sky Sports. Acesta ne-a informat ca recent a fost ales sa comenteze competitiile de calarie de la Jocurile Olimpice 2016 din Brazilia.

Cei peste 2500 de oameni care au participat in weekend la spectacolul dat in cinstea acestui sport nobil, au putut urmari in afara competitiei un workshop de dresaj natural, demonstatii de tir cu arcul calare sustinute de actorul Denis Stefan dar si o serie de cascadorii spectaculoase si demonstratii de calarie acrobatica.

Evenimentul Transylvania Horse Show  este organizat de Cross-Country Farm, alaturi de Federatia Ecvestra Romana si Federatia Ecvestra Internationala.

Transylvania Horse Show a fost desemnat la inceputul anului de catre “Association International des Etudiants Cavaliers” (AIEC) – cea mai mare asociatie de acest gen din lume – drept cel mai bun concurs de calarie international pentru studenti in 2011.

Cross-Country Farm (www.cross-country.ro) este situata in centrul Romaniei, la 15 km de Sighisoara. Ferma este inconjurata de dealuri linistite si impadurite la un km distanta de satul Prod, un sat tipic transilvanean, neatins ȋnca de zbuciumul civilizatiei. Ferma ofera diferite programe ecvestre atat pentru incepatori cat si pentru calareti experimentati. Poti alege sa descoperi salbatica natura calare sau sa faci o plimbare ȋn caruta, poti lua lectii de echitatie ȋn arena sau pur si simplu sa stai ȋn preajma cailor.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează