Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peste 150 de tineri şi adolescenţi din România, care au supravieţuit cancerului, se reunesc la Cluj

0

Peste 150 de tineri şi adolescenţi din România, care au supravieţuit cancerului, se reunesc la Cluj la ,,Gala de Crăciun Temerarii”, ediția a-VI-a

Leutii Curajosi alaturi de Leul Curajos simbolul programului de interventie Nu Mi-e Frica!

Asociația Little People România organizează pentru al șaselea an consecutiv Gala de Crăciun Temerarii, eveniment în cadrul căruia, tineri români supraviețuitori de cancer, membrii comunității Temerarii, devenită  în timp cea mai mare și activă comunitate de tineri supraviețuitori de cancer din Europa – vor celebra victoria asupra bolii, într-un decor de sărbătoare. Evenimentul are loc pe 11 decembrie la Cluj, la Grand Hotel Napoca începând cu ora 18:30, iar tema  aleasă este „Staruri de la Hollywood”.

Gala de Crăciun Temerarii este un eveniment exclusiv dedicat tinerilor supravieţuitori, fiind organizată anual pentru a sărbători poveștile de succes ale acestora, și nu în scopul strângerii de fonduri. Evenimentul din acest an va reuni aproximativ 150 tineri cu vârste între 14-24 de ani. La eveniment vor mai participa oficialități, doctori oncologi și sponsori, care au susținut Asociația Little People pe toată durata anului și au avut încredere în profesionalismul serviciilor puse la dispoziție domeniului oncopediatric.

Cei peste 150 de tineri care au confirmat prezența vor participa la programele și activitățile recreative pregătite de Asociația Little People, iar șederea lor va culmina cu seara Galei din data de 11 decembrie.

“Suntem bucuroși că orașul în care au fost inițiate proiectele asociației în urmă cu mai bine de 17 ani, va găzdui acest eveniment special. În cadrul Galei vom sărbători împreună reușitele de peste an ale tinerilor care au câștigat lupta împotriva bolii, precum și succesul lor în campanii de comunicare, promovare și conștientizare a mesajului pozitiv al supraviețuirii. Pentru noi Temerarii sunt adevărate staruri și cea mai bună sursă de inspirație pentru cei care acum luptă cu această boală.” a declarat Katie Rizvi, Fondator al Asociației Little People România și al Clubului Temerarii.

Asociația Little People oferă copiilor și tinerilor afectați de cancer un program complex de sprijin psihosocial  care pornește de la diagnosticare și are în vedere urmărirea pe termen lung a pacienților, dar și a celor care au învins boala. În anul 2013, 135 de voluntari ai Asociației Little People au oferit 2093 de activități în cele 7 spitale în România, prin intermediul a 3592 ore de voluntariat, adițional celor 2488 de ore de intervenție oferite de specialiștii care coordonează voluntarii. În 2013, Asociația Little People și-a extins serviicile în Republica Moldova, a inaugurat o cameră de joacă și terapie în cadrul secției de oncopediatrie a Institutului Oncologic București, și a dat startul programului educativ ,,Fun School” care se desfășoară în fiecare dimineață în cele două institute oncologice din țară.

Programul ,,Nu Mi-e Frică!”, reprezentat de Leul Curajos, nu este doar la dispoziția pacienților din secțiile de oncopediatrie majore din România și Republica Moldova, este și preferatul tinerilor supraviețuitori, care nu numai că voluntariază în cadrul programelor din spital, ci și contribuie la cele 4 ediții ale Revistei Temerarii, disponibilă pacienților din întreaga țară.  În afara programelor de renovare, donațiilor de echipament medical și medicamente, Asociația Little People sprijină în mod activ comunitatea medicală prin organizarea și finanțarea conferințelor medicale și proiectelor de cercetare în domeniul psiho-oncologiei.

Gala de Craciun a Temerarilor_2012_2

Despre Clubul Temerarii:

În 2006, Asociația Little People a înființat Clubul Temerarii  – comunitatea adolescenților români care au învins cancerul – ce numără astăzi, aproape 300 de membri din 85 de localități, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc în rândul adolescenților și al tinerilor adulți afectați de cancer și totodată  una dintre cele mai active comunități de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociația Little People oferă sprijin tinerilor care au finalizat tratamentul cât și fraților și surorilor acestora şi facilitează reintegrarea lor în școală și în comunitate. Grupul pune la dispoziția membrilor oportunități de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare în carieră, precum și o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabăra de Vară Temerarii și Gala de Crăciun. Acest lucru le oferă un puternic sentiment de apartenență și sprijin real din partea unor tineri care au trecut prin aceeași experiență ca și ei.

 

Despre Asociația Little People România:

Asociația Little People România a fost înființată în anul 1996 cu misiunea de a sprijini copiii și tinerii bolnavi de cancer printr-un program de intervenție care presupune exerciţii ce implică diverse metode de terapie prin artă, dramaterapie şi ludoterapie, ajutându-i pe pacienți să îşi învingă temerile, să-şi îmbunătăţească respectul de sine, să se familiarizeze cu procedurile medicale şi mediul spitalicesc. Totodată, programele desfăşurate creează oportunităţi pentru joacă, învăţare, exprimare liberă, interacţiuni cu cei aflaţi în situaţii similare, precum şi implicare din partea familiei, acestea fiind doar câteva din activităţile întreprinse în promovarea coping-ului şi adaptării, activităţi ce au ca rezultat o rată mai ridicată de supravieţuire. Asociația Little People  oferă zilnic sprijin psihosocial și educațional copiilor și tinerilor în 7 secții specializate din România.

Rezultatele notabile ale programului de suport psihosocial al asociației au fost marcate în 2013 prin obținerea a numeroase distincții la nivel național și internațional din partea experților din domeniul medical și al integrării sociale. Programul a fost validat și recunoscut la nivel internațional prin obținerea Marelui Premiu pentru Integrare Socială oferit de Fundaţia ERSTE, în urma unei competiţii în care au fost înscrise peste 2.000 de proiecte. La nivel național Little People România a obținut 5 premii în cadrul Galei Societății Civile.

Pentru mai multe informații vă rugăm accesați:

www.thelittlepeople.ro

http://www.facebook.com/pages/Asociatia-Little-People-Romania/135087612034?fref=ts

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.