Peleți și bricheți din biomasă, fermă integrată de albine, procesarea fructelor și legumelor în sucuri naturale sau evenimente in mediul rural

0

Peleți și bricheți din biomasă, fermă integrată de albine, procesarea fructelor și legumelor în sucuri naturale sau evenimente in mediul rural – doar câteva dintre ideile de afaceri discutate în cadrul conferinței Parteneriat pentru Antreprenoriat Rural

 

În data de 3 Aprilie 2012, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă a avut onoarea de a organiza conferința de prezentare a celor mai bune planuri de afaceri din cadrul proiectului ”Îmbunătățirea calității resurselor umane în mediul rural și promovarea antreprenoriatului în activități non-agricole”, finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013.

Dorința de a oferi o experiență reală a întâlnirii micilor viitori antreprenori din mediul rural cu potențiali finanțatori s-a  concretizat în acest minunat eveniment.  Am avut plăcerea de a reuni reprezentanți ai unor instituții bancare și non-bancare, firme de microcreditare, investitori privați și reprezentanți ai unor ONG-uri, cu preocupări în zona dezvoltării rurale. Antreprenorii noștri au primit sfaturi utile din partea participanților în vederea îmbunătățirii ideii lor de afacere. De asemenea, am promovat și posibilitatea accesării unor fonduri europene nerambursabile, potrivite tipului lor de afacere.

Astfel, am avut plăcerea de a auzi cum anume putem valorifica resturile vegetale rămase pe câmpuri primăvara în combustibil pentru încălzirea locuinței iarna, care este potențialul de event planning în mediul rural, sau cum ar fi să le arătăm celor mici cum lucrează albinele și cum se face mierea, în excursii organizate la ferma de albine.

Schimburile de contacte au fost făcute, iar pe termen mediu sperăm să vedem roadele acestei conferințe, în demararea unor afaceri prezentate. În curând vom publica broșura micilor antreprenori rurali așa că vă invităm să ne urmăriți pe contul de Facebook http://www.facebook.com/CivitasAlapitvany, pentru a face cunoștință cu potențialul mediul rural din Vest, Nord-Vest și Centrul tării.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează