Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Peleți și bricheți din biomasă, fermă integrată de albine, procesarea fructelor și legumelor în sucuri naturale sau evenimente in mediul rural

0

Peleți și bricheți din biomasă, fermă integrată de albine, procesarea fructelor și legumelor în sucuri naturale sau evenimente in mediul rural – doar câteva dintre ideile de afaceri discutate în cadrul conferinței Parteneriat pentru Antreprenoriat Rural

 

În data de 3 Aprilie 2012, Fundația Civitas pentru Societatea Civilă a avut onoarea de a organiza conferința de prezentare a celor mai bune planuri de afaceri din cadrul proiectului ”Îmbunătățirea calității resurselor umane în mediul rural și promovarea antreprenoriatului în activități non-agricole”, finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane 2007-2013.

Dorința de a oferi o experiență reală a întâlnirii micilor viitori antreprenori din mediul rural cu potențiali finanțatori s-a  concretizat în acest minunat eveniment.  Am avut plăcerea de a reuni reprezentanți ai unor instituții bancare și non-bancare, firme de microcreditare, investitori privați și reprezentanți ai unor ONG-uri, cu preocupări în zona dezvoltării rurale. Antreprenorii noștri au primit sfaturi utile din partea participanților în vederea îmbunătățirii ideii lor de afacere. De asemenea, am promovat și posibilitatea accesării unor fonduri europene nerambursabile, potrivite tipului lor de afacere.

Astfel, am avut plăcerea de a auzi cum anume putem valorifica resturile vegetale rămase pe câmpuri primăvara în combustibil pentru încălzirea locuinței iarna, care este potențialul de event planning în mediul rural, sau cum ar fi să le arătăm celor mici cum lucrează albinele și cum se face mierea, în excursii organizate la ferma de albine.

Schimburile de contacte au fost făcute, iar pe termen mediu sperăm să vedem roadele acestei conferințe, în demararea unor afaceri prezentate. În curând vom publica broșura micilor antreprenori rurali așa că vă invităm să ne urmăriți pe contul de Facebook http://www.facebook.com/CivitasAlapitvany, pentru a face cunoștință cu potențialul mediul rural din Vest, Nord-Vest și Centrul tării.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.