Pe 10 decembrie si la Brasov TERRA MADRE DAY, sarbatoarea diversitatii culinare

0

 

Pe 10 decembrie 2011, in lume se sarbatoreste TERRA MADRE DAY, un eveniment dedicat diversitatii gastronomice si culturii culinare locale. Cu aceasta ocazie, in Romania vor avea loc 16 manifestari dedicate patrimoniului alimentar.

La Brasov, Terra Madre Day va fi marcata de Convivium-ul Slow Food Brasov, sambata aceasta, printr-un seminar si o expozitie de gastronomie cu produse Slow Food locale, delicatese romane si preparate ale bucatariei moderne – realizate de doamna Cornelia Ghisoi, Maestru in Arte Culinare.

Evenimentul este organizat de Convivium-ul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului, in parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brasov – Facultatea de Alimentatie si Turism, si se va desfasura la sediul insitutiei universitare, din strada Castelului nr. 148, in intevalul orar 10.00-14.00.

Sarbatoarea Terra Madre Day de la Brasov reuneste specialisti din domeniul industriei alimentare, profesori universitari si studenti de la Facultatea de Alimentatie si Turism, promotori ai curentului Raw Vegan Food si membri ai Slow Food Brasov, care vor sustine o serie de alocutiuni pe urmatoarele teme:

Conceptul Slow Food – Alexandru Ganea, vicepresedinte Slow Food Brasov

Probioticele, istoric si aplicatii –  Gabriel Paraschiv, lider Slow Food Brasov

Civilizatia mesei in Roma Antica – Alexandru Stanescu, membru Slow Food  Brasov

Etnofarmacologia – implicatii in alimentatia sanatoasa – Angela Marculescu –   prof. univ. Universitatea Transilvania Facultatea de Alimentatie si Turism

Raw Vegan Food – Corina Bacalu

Studii privind calitatea apei potabile – Drd. ing. Filip Vladimir EDU.

Alergenii potentiale. Pericole prezente in produsele alimentare – Andris Andrei,   masterand

Produse ecologice pe baza de cicoare si pectine – Palade Catalina, masterand

 

Tot sambata, Convivium-ul Slow Food Brasov va propune o scurta lectie de istorie pe tema bucatariei antice. Veti avea astfel ocazia sa degustati doua feluri de dulciuri romane: dulcia domestica si curmale alexandrine, dar si o gustare care poate parea neobisnuita pentru zilele noastre, considerata insa o delicatesa in vremea romanilor: sfarcuri de porc.  Acest moment vine in completarea prezentarii intitulate „Civilizatia mesei in Roma Antica”, sustinuta de dr. Alexandru Stanescu, istoric si membru al Convivium-ului Slow Food Brasov.

La eveniment sunt asteptati sa participe toti brasovenii pasionati de cultura gastronomica, intrarea la eveniment fiind gratuita.

Terra Madre Day este un eveniment care va fi sarbatorit la Brasov pentru a doua oara. In anul 2010, Slow Food Brasov a  marcat acest moment prin demararea unui amplu proiect de educare a gustului in randul copiilor, prin vizite la fermele si fabricile de productie ale micilor producatori prezenti in fiecare luna la Targul Roadele Pamantului.

 

TERRA MADRE DAY este un eveniment international anual, organizat de miscarea Slow Food. Prin acest eveniment, Slow Food isi propune sa construiasca o retea internationala formata din producatori de hrana, reprezentanti ai comunitatilor locale, bucatari, cercetatori si tineri, pentru a intemeia un sistem alimentar bazat pe hrana gustoasa, curat preparata si corect pretuita, care respecta mediul inconjurator, comunitatile locale si diversitatea culturilor.

Va asteptam sa celebrati alaturi de noi Terra Madre Day!

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează