Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pe 10 decembrie si la Brasov TERRA MADRE DAY, sarbatoarea diversitatii culinare

0

 

Pe 10 decembrie 2011, in lume se sarbatoreste TERRA MADRE DAY, un eveniment dedicat diversitatii gastronomice si culturii culinare locale. Cu aceasta ocazie, in Romania vor avea loc 16 manifestari dedicate patrimoniului alimentar.

La Brasov, Terra Madre Day va fi marcata de Convivium-ul Slow Food Brasov, sambata aceasta, printr-un seminar si o expozitie de gastronomie cu produse Slow Food locale, delicatese romane si preparate ale bucatariei moderne – realizate de doamna Cornelia Ghisoi, Maestru in Arte Culinare.

Evenimentul este organizat de Convivium-ul Slow Food Brasov si Asociatia Roadele Pamantului, in parteneriat cu Universitatea Transilvania din Brasov – Facultatea de Alimentatie si Turism, si se va desfasura la sediul insitutiei universitare, din strada Castelului nr. 148, in intevalul orar 10.00-14.00.

Sarbatoarea Terra Madre Day de la Brasov reuneste specialisti din domeniul industriei alimentare, profesori universitari si studenti de la Facultatea de Alimentatie si Turism, promotori ai curentului Raw Vegan Food si membri ai Slow Food Brasov, care vor sustine o serie de alocutiuni pe urmatoarele teme:

Conceptul Slow Food – Alexandru Ganea, vicepresedinte Slow Food Brasov

Probioticele, istoric si aplicatii –  Gabriel Paraschiv, lider Slow Food Brasov

Civilizatia mesei in Roma Antica – Alexandru Stanescu, membru Slow Food  Brasov

Etnofarmacologia – implicatii in alimentatia sanatoasa – Angela Marculescu –   prof. univ. Universitatea Transilvania Facultatea de Alimentatie si Turism

Raw Vegan Food – Corina Bacalu

Studii privind calitatea apei potabile – Drd. ing. Filip Vladimir EDU.

Alergenii potentiale. Pericole prezente in produsele alimentare – Andris Andrei,   masterand

Produse ecologice pe baza de cicoare si pectine – Palade Catalina, masterand

 

Tot sambata, Convivium-ul Slow Food Brasov va propune o scurta lectie de istorie pe tema bucatariei antice. Veti avea astfel ocazia sa degustati doua feluri de dulciuri romane: dulcia domestica si curmale alexandrine, dar si o gustare care poate parea neobisnuita pentru zilele noastre, considerata insa o delicatesa in vremea romanilor: sfarcuri de porc.  Acest moment vine in completarea prezentarii intitulate „Civilizatia mesei in Roma Antica”, sustinuta de dr. Alexandru Stanescu, istoric si membru al Convivium-ului Slow Food Brasov.

La eveniment sunt asteptati sa participe toti brasovenii pasionati de cultura gastronomica, intrarea la eveniment fiind gratuita.

Terra Madre Day este un eveniment care va fi sarbatorit la Brasov pentru a doua oara. In anul 2010, Slow Food Brasov a  marcat acest moment prin demararea unui amplu proiect de educare a gustului in randul copiilor, prin vizite la fermele si fabricile de productie ale micilor producatori prezenti in fiecare luna la Targul Roadele Pamantului.

 

TERRA MADRE DAY este un eveniment international anual, organizat de miscarea Slow Food. Prin acest eveniment, Slow Food isi propune sa construiasca o retea internationala formata din producatori de hrana, reprezentanti ai comunitatilor locale, bucatari, cercetatori si tineri, pentru a intemeia un sistem alimentar bazat pe hrana gustoasa, curat preparata si corect pretuita, care respecta mediul inconjurator, comunitatile locale si diversitatea culturilor.

Va asteptam sa celebrati alaturi de noi Terra Madre Day!

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.