Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Patrula de Reciclare braşoveană recrutează Suporteri!

0

O lume mai curată înseamnă o viață mai sănătoasă” și ”Viitorul e alegerea ta. Opriți poluarea, susțineți reciclarea !” le transmit copii și tinerii membri ai Patrulei de Reciclare din județul Brașov concetățenilor lor, în filmul lansat astăzi, pe canalul YouTube al Patrulei de Reciclare.

Preșcolari, elevi și dascăli din 28 de unități de învățământ (grădinițe, școli, licee) înscriși în programul național de educație de mediu Patrula de Reciclare în județul Brașov, îsi invită concetățenii să se debaraseze responsabil de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) și să devină, astfel, Suporteri ai celei mai active mișcări ecologiste de tineret din România. Firmele, instituțiile și cetățenii din județul Brașov au șansa să contribuie la succesul copiilor și tinerilor brașoveni !

reciclare

Pentru ediția 2014, Patrula de Reciclare județeană și-a propus un obiectiv ambițios: să convingă fiecare cetățean din județ să colecteze măcar 50 de grame de astfel de deșeuri!

La ediția 2013, am reușit să situăm județul Brașov printre primele 10 județe în ceea ce privește cantitatea deșeurilor electrice colectate datorită Patrulei de Reciclare. Și la această ediție vrem să ne îndeplinim obiectivul și să aducem un premiu național în Brașov – o Zi de evenimente publice dedicată tuturor agenților, profesorilor coordonatori și Suporterilor noștri din județ. Haideți să fim câștigători, împreună ! este apelul lansat comunităților de profesorii și elevii Patrulei.

Fiecare cetățean, dar mai ales firmele și instituțiile pot deveni Suporteri ai Patrulei de Reciclare, predând spre reciclare electrice nefolositoare: aparatele mici, bateriile, becurile și neoanele pot fi duse la containerele speciale din unitățile de învățământ participante în program.

Oricine poate scăpa și de deșeurile electrice mari din gospodării, birouri sau depozite, programând preluarea gratuită a acestora la TelVerde 0800 444 800 – apel gratuit din toate rețelele de telefonie. Fiecare kilogram de deșeuri colectat de la populație sau de la agenții economici crește șansele tinerilor agenti de a primi recunoaștere națională, dar, mai ales, le dovedește că cei din jur sunt receptivi la eforturile lor.

Pentru prima oară, în România, colectarea deseurilor electrice devine, dincolo de o obligație legală sau un act de responsabilitate față de mediu, un gest de solidaritate cu copiii și dascălii care stimulează obiceiurile bune față de natură și respectarea standardelor europene în țara noastră.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.