Patru tineri orfani din judetul Cluj au adoptat un copil din Africa

1

Orfani adoptă copii

Tineri orfani care nu demult aveau şi ei nevoie de sprijin ajută copii aflaţi în situaţii financiare grave

Patru tineri din Floreşti, judeţul Cluj, au adoptat un copil din Kenya printr-un proiect de adopţie virtuală. Tinerii, împreună cu câţiva angajaţi ai Centrului Daniel donează lunar o sumă care acoperă cheltuielile pentru educaţie, rechizite şcolare şi mâncare a unui copil de 8 ani din Africa.

Tinerii care acum unul sau doi ani aveau mare nevoie de ajutor sunt aproape independenţi şi capabili să ajute pe alţii datorită suportului primit în Centrul Daniel. Serviciile Sociale Centrul Daniel – Locuinţe Protejate pentru Tineri le-a asigurat ajutorul necesar pentru a găsi şi a păstra un loc de muncă stabil şi de a se integra in societate.

Cei patru ştiu cum este viaţa fără părinţi şi fiind ajutaţi de către străini, au vrut să-şi arate recunoştinţa faţă de aceste persoane – chiar dacă nu îi cunosc personal. Ca semn de recunoştinţă, ei au hotărât să ajute un copil din Africa.

Am auzit multe lucruri despre Kenya şi de situaţia în care oamenii de acolo trăiesc, de aceea am ştiut dintotdeauna că vreau să fac ceva pantru ei. Totodată, e o oportunitate pentru mine să învăţ despre alte ţări şi  popoare, ne spune M.

Cu toţii au fost foarte dezamăgiţi când au aflat că Felix probabil că s-a mutat cu o rudă într-o altă localitate şi nu se mai duce la şcoală. De aceea, ei vor adopta un alt copil, tot din Kenya. Suma donată de către băieţi este mică dar dorinţa lor de ajuta este mult mai mare.

Servicii Sociale Centrul Daniel – Locuinţe Protejate pentru Tineri găzduieşte băieţi tineri între 18-24 ani, proveniţi din centre de plasament sau famillii desfuncţionale. Printr-un program de dezvoltare a personalităţii, diferite activităţi practice şi teoretice sunt pregătiţi pentru o viaţă independentă şi de autosusţinere. Centrul Daniel este un proiect al Asociaţiei Societatea de Caritate Blythswood. Organizaţia funcţionează din 1995 în Floreşti şi numeroase persoane şi familii au beneficiat de serviciile lor dealungul anilor.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Un comentariu

Comentează