Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Patru tineri orfani din judetul Cluj au adoptat un copil din Africa

1

Orfani adoptă copii

Tineri orfani care nu demult aveau şi ei nevoie de sprijin ajută copii aflaţi în situaţii financiare grave

Patru tineri din Floreşti, judeţul Cluj, au adoptat un copil din Kenya printr-un proiect de adopţie virtuală. Tinerii, împreună cu câţiva angajaţi ai Centrului Daniel donează lunar o sumă care acoperă cheltuielile pentru educaţie, rechizite şcolare şi mâncare a unui copil de 8 ani din Africa.

Tinerii care acum unul sau doi ani aveau mare nevoie de ajutor sunt aproape independenţi şi capabili să ajute pe alţii datorită suportului primit în Centrul Daniel. Serviciile Sociale Centrul Daniel – Locuinţe Protejate pentru Tineri le-a asigurat ajutorul necesar pentru a găsi şi a păstra un loc de muncă stabil şi de a se integra in societate.

Cei patru ştiu cum este viaţa fără părinţi şi fiind ajutaţi de către străini, au vrut să-şi arate recunoştinţa faţă de aceste persoane – chiar dacă nu îi cunosc personal. Ca semn de recunoştinţă, ei au hotărât să ajute un copil din Africa.

Am auzit multe lucruri despre Kenya şi de situaţia în care oamenii de acolo trăiesc, de aceea am ştiut dintotdeauna că vreau să fac ceva pantru ei. Totodată, e o oportunitate pentru mine să învăţ despre alte ţări şi  popoare, ne spune M.

Cu toţii au fost foarte dezamăgiţi când au aflat că Felix probabil că s-a mutat cu o rudă într-o altă localitate şi nu se mai duce la şcoală. De aceea, ei vor adopta un alt copil, tot din Kenya. Suma donată de către băieţi este mică dar dorinţa lor de ajuta este mult mai mare.

Servicii Sociale Centrul Daniel – Locuinţe Protejate pentru Tineri găzduieşte băieţi tineri între 18-24 ani, proveniţi din centre de plasament sau famillii desfuncţionale. Printr-un program de dezvoltare a personalităţii, diferite activităţi practice şi teoretice sunt pregătiţi pentru o viaţă independentă şi de autosusţinere. Centrul Daniel este un proiect al Asociaţiei Societatea de Caritate Blythswood. Organizaţia funcţionează din 1995 în Floreşti şi numeroase persoane şi familii au beneficiat de serviciile lor dealungul anilor.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.