Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Pasiunea automobilelor retro cuprinde țara de la vest la est: 3 orașe, 3 zile, 3 evenimente

0

Retromobil Club România (R.C.R.) va reuni în acest weekend proprietarii a peste 150 de mașini de epocă, în cadrul a trei evenimente organizate simultan în trei orașe diferite. Proprietarii broscuțelor Kafer la Baia Mare, de Dacia la  Brașov și de mașini de epocă la Constanța își vor expune automobilele în piețele centrale din orașe, în perioada 9-11 mai.

”Unul dintre obiectivele clubului nostru este de a insufla iubitorilor de vehicule istorice sentimentul că fac parte dintr-o mare familie națională: familia Retromobil Club România. Prin organizarea suitei de trei evenimente simultane, unul internațional și două naționale, demonstrăm că R.C.R. are puterea să coaguleze în jurul său comunități puternice. Acestea susțin demersul nostru cultural de instruire a noilor generații cu privire la istoria automobilului. Evenimentele organizate de R.C.R. au un caracter cultural-sportiv, contribuind la menținerea în stare optimă a unor vehicule istorice, precum și la cultivarea pasiunii de colecționare și restaurare a acestora.” a declarat Bogdan Coconoiu, Președintele Retromobil Club România.

A 10-a întâlnire internațională din România a automobilelor VW Kafer se va desfășura în Piața Millennium (Centrul Vechi) din Baia Mare în perioada 9-11 mai, peste 70 de mașini din 6 țări diferite fiind așteptate la acest eveniment monomarcă organizat de Kafer Club Baia Mare în parteneriat cu Retromobil Club România. Primarul orașului, Cătălin Cherecheș, va fi primul vizitator al expoziției broscuțelor de epocă. Mașinile vor fi expuse în intervalul orar 10:00 – 12:00.

Un eveniment monomarcă este și cel din Brașov, ce se va desfășura în Piața Sfatului pe 10 Mai, între orele 10:00 – 13:30, în organizarea secției R.C.R. – Dacia Clasic. La Întălnirea Națională Dacia Clasic vor fi expuse peste 60 de mașini Dacia. La acest eveniment vor participa cele mai vechi automobile marca Dacia, fabricate în primul an de producție – 1968 pentru Dacia 1100, respectiv 1969 pentru Dacia 1300. Astfel, va fi o ediție aniversară deoarece se împlinesc 45 de la producția la Mioveni a primei mașini Dacia 1300.

Vehiculele istorice își vor da întâlnire și la Mai… clasic, în Piața Ovidiu din Constanța (10:00-16:00), recent reabilitata. La prima ediție a evenimentului vor participa 32 de automobile de epocă atent selectate de către comitetul organizatoric, cel mai vechi fiind fabricat în 1913. Publicul va putea vota cel mai frumos automobil participant. Proprietarul automobilului desemnat câștigător va primi un trofeu din bronz din partea organizatorilor, creat special pentru acest eveniment de către artistul plastic Mircea Enache.

Retromobil Constanta

Cele trei evenimente din Constanța, Brașov și Baia Mare sunt organizate în parteneriat cu primăriile locale.

Sponsor principal: Allianz Țiriac

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.