Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Parcuri de distracţii construite de copii în 6 zile, în Tabăra din Ţara lui Andrei

0

Două parcuri de distracție realizate și administrate de elevi, 400 de destine schimbate, 400 de copii ce vor fi liderii de mâine în comunitățile din care provin. Acestea sunt câteva din rezultatele măsurabile a ceea ce înseamnă Tabăra din Țara lui Andrei pentru 400 de elevi din 12 județe ale României (Vâlcea, Buzău, Prahova, Teleorman, Bihor, Giurgiu, Galați, Dâmbovița, Bacău, Arad, Dolj, Constanța).

În perioada 21 iulie – 24 august, elevii din 17 echipe, câștigătoare ale locurilor I și II din competiția de proiecte Școala lui Andrei, ediția 2013, vor trăi experiența vieții lor.

constructii parc de distractiiDesfășurată la Bran, județul Brașov, ediția din acest an a Taberei îi invită pe elevi la joacă pentru a-și depăși limitele. Le vor fi puse la dispoziție ateliere nonformale pentru stimularea creativității și a imaginației, noțiuni de antreprenoriat și idei sustenabile pentru dezvoltarea comunităților din care fac parte.

Elevii vor fi împărțiți în 4 serii și timp de șase zile, micii antreprenori vor fi provocați să se implice și să-ți folosească imaginația, care se vor materializa în 2 parcuri tematice pe temele Cirque du Andrei, ispirat din farmecul spectacolelor pregătite de celebra companie Cirque du Soleil și Insula Misterioasă, inspirată din romanul cu același nume semnat de către Jules Verne.

Elevii vor învăța să negocieze, să facă investițiile potrivite, să administreze un buget, să promoveze parcurile pentru a atrage cât mai mulți vizitatori și vor plecat din Tabără cu o viziune mai clară și cu noțiuni mai detaliate legate de antreprenoriat, pe care le vor folosi pentru implementarea proiectului lor de schimbare în bine a comunității.

Tabăra din Țara lui Andrei va fi pentru micii antreprenori un bun prilej de a se cunoaște și de a-și valorifica talentele. Aceștia vor realiza interviuri și reportaje pentru Ziarul Taberei, vor redefini și pus în scenă povești, vor cuprinde ritmurile muzicale în coregrafii și vor învăța că materialele reciclabile se pot transforma în costume de gladiator sau prințesă.

Tabara din Tara lui Andrei„Tabăra din Țara lui Andrei este un proiect de suflet, pe de o parte pentru că întâlnim energia și imaginația copiilor, pe de altă parte pentru că suntem martorii unor schimbări de atitudine și mentalitate. Inovația, curajul și implicarea stau la baza schimbării, iar Tabăra din Țara lui Andrei, își propune să-i inspire pe participanți pentru a se transforma într-o resursă valoroasă pentru comunitatea lor.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.

Anul acesta, 400 de elevii își dezvoltă abilitățile în Tabăra din Țara lui Andrei. De asemenea, cadrele didactice coordonatoare care au înscris proiecte în Școala lui Andrei au participat la cursuri de management de proiect și comunicare online.

În 5 ani de Tabăra din Țara lui Andrei, peste 2.600 de elevi şi 170 de cadre didactice au aflat că stă în puterea lor să schimbe lumea în care doresc să trăiască.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.