Palatul Principilor Transilvaniei, Palatul Romaniei la…1600!

0

Palatul Principilor din Alba Iulia, centrul luxului din Transilvania în anul 1600 va fi restaurat şi redat circuitului public!
Palatul are o istorie foarte interesantă „presărată” cu prinţi, regine şi boieri. Un aspect important pentru România este faptul că Mihai Viteazul a folosit palatul ca reşedinţă între anii 1599 şi 1600, motiv pentru care Palatul Principilor Transilvaniei este – poate – şi Palatul României la … 1600! 🙂
Fostul palat al principilor Transilvaniei aflat în apropierea Catedralei Romano-Catolice şi a Sălii Unirii din Alba Iulia va fi restaurat şi redat circuitului public. Palatul care a servit ca reşedinţă a voievodului Mihai Viteazul între anii 1599 şi 1600, a fost considerat un obiectiv care reprezenta centrul luxului în Transilvania.
„Cinci secole de existenţă pentru Palatul Principilor Transilvaniei, un ansamblu realizat în jurul unor curţi interioare, din secolul XVI, cu modificări, refaceri şi adăugiri până în secolul XVIII. Clădirea iniţial a deţinut funcţia de palat episcopal, după anul 1541, palatul Episcopal devine locuinţa reginei Isabella şi a fiului ei Ioan Sigismund, iar după secularizarea averilor bisericeşti (1556), se transformă în reşedinţă a principilor Transilvaniei, pentru un interval de timp de aproape un secol şi jumătate (1699).” Articolul complet este publicat în ziarul Adevărul.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează