Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

OvidiuRo și Dedeman construiesc o grădiniță într-o comunitate săracă

0

Asociația OvidiuRo și Dedeman, investitor major în programul Fiecare Copil în Grădiniță (FCG), continuă parteneriatul pentru accesul la educație timpurie a copiilor săraci prin construirea unei grădinițe în satul Araci, județul Covasna, acolo unde învață zilnic 150 de copii, într-o clădire veche, închiriată, cu câteva camere, fără acces la apă curentă și cu toalete în curte. Grădinița va fi finalizată până în septembrie 2016 pentru ca cei mici să înceapă anul școlar în noul spațiu educațional. Inițiativa își propune să rezolve o problemă la nivel local dar și să pornească un dialog care să ridice standardele și bunele practici în designul spațiilor educaționale pentru copiii preșcolari.

ovidiu fiecare copil la gradinita

În Araci, OvidiuRo și autoritățile publice locale sunt parteneri în programul Fiecare Copil în Grădiniță din septembrie 2010. O campanie de recrutare din ușă în ușă a adus la grădiniță peste 90% dintre copiii de 4-6 ani – un număr copleșitor pentru spațiul modest. În continuare, copiii de 3 ani nu pot fi primiți în grădiniță din cauza lipsei spațiului.

,,Este esențial să aducem copiii săraci la grădiniță, însă, în egală măsură, ne preocupă unde, în ce condiții și ce învață copiii, calitatea educației preșcolare fiind determinantă pentru succesul școlar ulterior. Grădinița din Araci este un prim pas în acestă direcție, pe care putem să îl realizăm datorită parteneriatului cu Dedeman: să intervenim acolo unde lipsa spațiului sau a unor facilități minime îi tine departe pe copii de grădiniță și de o educație de calitate. Acest parteneriat este foarte important mai ales în contextul extinderii programului Fiecare Copil în Grădință la nivel național, prin Legea nr. 248/2015”, a declarat Maria Gheorghiu, Cofondator Asociația OvidiuRo.

,,Pentru a construi o societate prosperă, care să ofere şanse egale tuturor, este nevoie să consolidăm baza de pornire, şi anume educaţia timpurie. Iar pentru aceasta nu este suficient să încercăm să aducem cât mai mulţi copii de condiţie modestă în grădiniţe, ci şi să le oferim un mediu propice, igienic şi corespunzător dezvoltării lor, care să le sporească creativitatea, să le stârnească imaginaţia şi să le creeze plăcerea pentru studiu. Am decis să ne alăturăm acestui proiect cu dorinţa ca preşcolarii din satul Araci să aibă o grădiniţă la care să meargă cu drag, să înveţe şi să crească sănătos şi armonios”, a declarat Dragoş Pavăl, Preşedinte Dedeman.

ovidiu fiecare copil la gradinitaDedeman a sprijinit activitatea OvidiuRo încă de la începuturile asociației, în Bacău, susținând activ educația și accesul la grădiniță al copiilor provenind din familii defavorizate. În anul 2014, Dedeman a devenit Investitor Major în programul FCG. În 2015, Dedeman a donat, de asemenea, spațiu publicitar outdoor și în materiale tipărite, promovând susținut, pe propriile canale, mesajele campaniei de conștientizare desfășurate de asociație – Fără educație, visurile dispar.

Despre Asociația OvidiuRo

Misiunea OvidiuRo este ca fiecare copil să beneficieze de educație preșcolară și să devină, astfel, un membru activ al societății. După mai mulți ani în care a testat proiecte și acțiuni de combatere a sărăciei prin educație, OvidiuRo a decis să-și îndeplinească misiunea concentrându-se pe un singur program, Fiecare Copil în Grădiniță (FCG), lansat în 2010 în parteneriat cu Ministerul Educației. Programul se adresează celor mai săraci copii, pentru care grădiniță este un nou univers și singura cale pentru a putea avea succes școlar și a putea în viitor să rupă cercul vicios al sărăciei.

De la lansarea ca program pilot, în 2010 până în februarie 2016, peste 4.500 de copii din 43 de comunități rurale și urbane mici au beneficiat de educație timpurie și nutriție mai bună. Programul a fost citat atât de publicația The Economist cât și de Banca Mondială drept bună practică. Programul a fost finanțat cu preponderență de sectorul corporatist din România și de The Alex Fund.

La inițiativa OvidiuRo, începând cu anul 2016, componenta tichetelor sociale pentru grădiniță pentru 111.000 de copii de 3-5 ani este finanțată de la bugetul de stat prin Legea nr. 248/2015 sau Legea Fiecare Copil la Grădiniță, care reglementează programul de interes național.

Despre Dedeman

Dedeman este afacerea de succes a doi antreprenori români. Începând cu 1992, pe parcursul celor peste 23 ani de activitate, au dezvoltat o companie care a înregistrat un succes constant, datorat unei strategii de business desfăşurate în jurul clientului, cerinţele acestuia şi satisfacerea acestora fiind prioritare. Cultura organizaţională a companiei Dedeman include şi promovarea unei dezvoltări durabile a societăţii prin îmbunătăţirea permanentă a calităţii vieţii, prin implicarea, în mod susținut, în sprijinirea sportului, dar și al accesului la educație, prin oferirea de donații și sponsorizări.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.