Ouă ecologice, brânzeturi de capră după reţete spaniole şi rachiuri din fructe: noutăţile Târgului Slow Food din acest weekend

0

Mult asteptatul targ de produse Slow Food revine in weekend, in Piata Sfatului. 40 de producatori din toata tara isi vor expune cele mai apetisante produse intre 27 si 28 octombrie 2012, la Targul “Roadele Pamantului®”, organizat in centrul Brasovului.

Astfel, toti brasovenii sunt invitati sa-si umple frigiderele si camarile  pentru urmatoarea saptamana sau chiar sa inceapa sa-si faca proviziile pentru iarna. De data aceasta sunteti asteptati sa cumparati produse din carne, branzeturi, ulei presat la rece, paine pe vatra, fructe, turta dulce si prajituri de casa, siropuri, suc de mere, vin si multe altele.

Oferta targului se imbogateste in acest sfarsit de saptamana cu cateva produse noi: oua ecologice de la Cluj, rachiu de fructe din Harghita si branzeturi din lapte de capra si de vaca, produse la Tecuci, dupa retete spaniole. De asemenea, la aceasta editie doritorii au ocazia sa cumpere pastrama de oaie, de la standul familiei Catean din Rotbav.

Organizatorii va invita sa faceti o oprire la standul propriu, pentru a afla mai multe despre miscarea Slow Food International sau pentru a savura un pahar de vin ecologic fiert si aromat cu scortisoara ori un ceai bio.

Pentru ca se apropie sezonul rece, produsele destinate fortifierii sistemului imunitar in mod natural, sunt la mare cautare. Asadar, la targ veti gasi o larga varietate de ceaiuri ecologice, siropuri din fructe si sortimente de miere, precum si produse apicole, ca tinctura de propolis, capaceala sau fagurii cu miere, crescuti direct in borcan.

            Piata va fi deschisa atat sambata, cat si duminica, intre orele 10.00 si 16.00.

Targul Slow Food „Roadele Pamantului”® este un proiect al Convivium-ului Slow Food Brasov si al Asociatiei Roadele Pamantului®, realizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Brasov si cu sprijinul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a Judetului Brasov. Proiectul a demarat la Brasov, in primavara anului 2009, urmarind refacerea legaturii dintre consumator si micii producatori, educarea gustului si promovarea produselor locale, in detrimentul culturii fast food.

Evenimentul are loc in ultimul week-end al fiecarei luni calendaristice, in Piata Sfatului din Brasov.

–––––

Slow Food este o organizatie globala non-profit sprijinita de membri din 150 de tari din lume si infiintata in 1989 in Italia. Rolul Slow Food la nivel international este de a contracara ascensiunea industriei fast-food, disparitia traditiilor alimentare locale si interesul din ce in ce mai scazut al oamenilor fata de hrana pe care o consuma, fata de sursele acestei hrane, gustul si modul in care optiunile noastre alimentare afecteaza restul lumii. In prezent exista peste 100.000 de membri grupati in 1.300 de miscari locale (Convivium-uri) in intreaga lume, precum si o retea de 2.000 de comunitati alimentare care practica agricultura la scara redusa si productia sustenabila a alimentelor de calitate.

 

Facebook

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează