Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Orasul Viorilor (cadou pentru Reghin)

0

„Orice meserie trebuie făcută cu pasiune. Chiar şi un măturător de stradă, când te uiţi aşa la el să vezi: Mă, eu nu aş putea să fac aşa ca el”

Realitatea.net a publicat în urmă cu ceva timp un articol foarte frumos despre oraşul Reghin şi despre ceea ce l-a făcut faimos, viorile! În mijlocul unei „parade” de ştiri româneşti colorate şi nu foarte optimiste, acest articol pare să fie un mic cadou media pentru orăşelul de pe Mureş.

„Mureşul îl udă lin şi-i susură de veacuri la poale. Nimeni nu ştie dacă râul este cel care le-a suflat locuitorilor din Reghin secretele viorilor. Cert este că Reghin a ajuns celebru ca oraş al viorilor. Marile săli de concerte din lumea întreagă răsună de acordurile acestor instrumente create în micul orăşel din Mureş.

Nu mai sunt multe familii care le cunosc tainele, însă ţin mereu deschise uşile atelierelor pentru cei care vor să ştie cum ies sunete din nişte cutii de lemn.

Orice meserie trebuie făcută cu pasiune. Chiar şi un măturător de stradă, când te uiţi aşa la el să vezi: Mă, eu nu aş putea să fac aşa ca el„, ne-a spus Nicolae Ciurba, lutier.

Continuarea articolului pe realitatea.net

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.