Orasul Viorilor (cadou pentru Reghin)

0

„Orice meserie trebuie făcută cu pasiune. Chiar şi un măturător de stradă, când te uiţi aşa la el să vezi: Mă, eu nu aş putea să fac aşa ca el”

Realitatea.net a publicat în urmă cu ceva timp un articol foarte frumos despre oraşul Reghin şi despre ceea ce l-a făcut faimos, viorile! În mijlocul unei „parade” de ştiri româneşti colorate şi nu foarte optimiste, acest articol pare să fie un mic cadou media pentru orăşelul de pe Mureş.

„Mureşul îl udă lin şi-i susură de veacuri la poale. Nimeni nu ştie dacă râul este cel care le-a suflat locuitorilor din Reghin secretele viorilor. Cert este că Reghin a ajuns celebru ca oraş al viorilor. Marile săli de concerte din lumea întreagă răsună de acordurile acestor instrumente create în micul orăşel din Mureş.

Nu mai sunt multe familii care le cunosc tainele, însă ţin mereu deschise uşile atelierelor pentru cei care vor să ştie cum ies sunete din nişte cutii de lemn.

Orice meserie trebuie făcută cu pasiune. Chiar şi un măturător de stradă, când te uiţi aşa la el să vezi: Mă, eu nu aş putea să fac aşa ca el„, ne-a spus Nicolae Ciurba, lutier.

Continuarea articolului pe realitatea.net

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează