Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Opera Nights 2014 debutează astăzi la Deva și la Castelului Corvinilor din Hunedoara

0

Opera Nights 2014 debutează astăzi cu spectacolul Carmen!

Astăzi răsună primele acorduri ale ediției 2014 a festivalului de operă în aer liber Opera Nights. Din 15 până pe 20 iulie curtea interioară a Castelului Corvinilor din Hunedoara și Esplanada Lapidarium a Palatului Magna Curia din Deva vor oferi decorurile pentru cinci montări impresionante: operele Carmen, Tosca și Turandot, opereta Văduva Veselă și baletul Don Quijote. Leontina Văduva, Hermine May, Atsushi Takemura, Ștefan Ignat, Robert Nagy, Akiko Hayakawa, Daniela Vlădescu sunt doar câțiva dintre artiștii care vor evolua pe scena festivalului în acest an.

Afis ON 2014

În premieră pentru Deva, organizatorii Opera Nights au pregătit în seara de 13 iulie un flash-mob cu un extras din opera Carmen. Aceasta va deschide festivalul pe 15 iulie, la Deva. Ulterior, spectacolele vor avea loc alternativ la Castelul Corvinilor din Hunedoara și Palatul Magna Curia din Deva astfel: pe 15 iulie festivalul debutează la Deva cu Carmen, pe 16 mergem la Hunedoara pentru Tosca, 17 este ziua baletului Don Quijote, la Deva, pe 19 iulie urmărim la Hunedoara Turandot, iar pe 20, la Deva, Văduva Veselă. Seara zilei de 18 iulie este dedicată Balului Operei, eveniment cu muzică live și ținute de gală ce urmează a fi etalate în impresionanta Sală a Dietei de la Castelul Corvinilor.

În acest an la Opera Nights spectatorii se vor bucura de prestația Leontinei Văduva, soprană cu un palmares impresionant, cu roluri jucate pe scena Operei Regale Covent Garden și a Operei Metropolitane din New York. Pe parcursul festivalului aceasta va ține un curs de măiestrie, pentru care s-au înscris nouă tineri soliști. La finalul celor șase zile de evenimente, pe 20 iulie, ei vor susține un concert extraordinar la Palatul Magna Curia din Deva.

Colaborarea excelentă cu Daniela Vlădescu, respectiv cu Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța ne-au convins să continuăm și în acest an împreună. Orchestra și corul teatrului vor întregi peisajul muzical al concertelor, iar corpul de balet va susține spectacolul în premieră la Opera Nights, Don Quijote.

Biletele se pot rezerva la adresa ngavrea@yahoo.com și pot fi trimise prin postă și achitate prin plata ramburs. Prețul biletelor individuale este de 40 de lei/seară, dar organizatorii oferă și abonamente pentru toate cele cinci seri, în valoare de 160 de lei. Pentru Balul Operei, invitațiile sunt limitate și se achiziționează separat. Pentru mai multe informații legate de achiziționarea biletelor și a invitațiilor, prețuri promoționale pentru copii și schema locurilor, vizitați site-ul Opera Nights.

Opera Nights este o producție a Asociației Culturale DevART, care deține drepturile de proprietate intelectuală asupra evenimentului.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.