Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Olimpiada Specială la Zalău

2

Există în România destul de mulţi oameni cu dizabilităţi. Cu siguranţă ştim acest lucru fie din presa străină de-a lungul anilor, fie din ziarele româneşti fie de pe …stradă. Există, însă şi o mulţime de oameni care sprijină în mod calificat această categorie de persoane. Cei mai mulţi dintre noi nu ştim mai nimic despre aceşti oameni şi despre organizaţiile din care fac parte pentru că nu sunt, de obicei, pe prima pagină a ziarelor pentru simplul fapt că veştile bune nu fac rating în România… Aceste organizaţii îşi dedică timpul şi resursele pentru a face ca viaţa unei persoane cu dizabilităţi să fie cât se poate de normală. Una din activităţile care fac ca viaţa unei persoane cu dizabilităţi să fie mai bună este şi Olimpiada Specială de la Zalău. Despre aceste eveniment a scris Agerpres citaţi de site-ul Ştiri Locale

„Circa 50 de tineri cu dizabilitati au participat, duminica, pe stadionul municipal din Zalau, la cea de-a IV-a editia a Olimpiadei Speciale, transmite corespondentul Agerpres. „Echipa organizatorilor, formata din reprezentanti ai Directiei pentru Sport Salaj, Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Salaj, Directiei de Asistenta Sociala Comunitara Zalau, Asociatiei Prader Willi din Romania, Fundatiei Acasa Zalau, Asociatiei Caritas Catolica prin Birou de Asistenta si Consiliere pentru Persoane cu Handicap (BACH) Zalau, a urmarit aceeasi misiune ca si in anii anteriori si anume organizarea de competitii sportive cu o gama larga de probe pentru copiii si adultii cu dizabilitati intelectuale, pentru a le oferi acestora sansa de a se dezvolta fizic, de a-si dovedi curajul, de a se bucura de viata, alaturi de familie, de prieteni, de alti sportivi Special Olympics si de comunitate”, a declarat Maria Brazdau, din cadrul BACH Zalau.”

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat social, ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

2 comentarii

 1. avatar

  buna ma numesc oros radu si ma bucur atata de mult pentru persoanele care ne mai dau o sansa la viata si a ne integra in societate.
  am si eu un handicap care se numeste luxatie congenitala 2 solduri si ii multumesc pe aceasta cale doamnei directoare al centrului social de urgenta zalau si nu numa, multumesc de asemenea si doamnei mmaria brazdau pentru imiplicarea directa in ajutorarea persoanelor cu handicap;
  de asemenea multumesc pe aceasta cale si tinerilor care se imiplica din toata inima in ajutorarea persoanelor care suntem noi:va multumesc .

 2. avatar

  @Radu,

  multumim si noi pentru comentariu!
  Ne bucuram sa stim ca exista programe pentru persoane cu dizabilitati in Zalau!

  Te invitam sa ne mai vizitezi aici cand vrei sa citesti si lucruri de bine despre oamenii si locurile din jurul nostru!

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.