“Mestesuguri Artistice Traditionale” Sibiu 21-25 august ’09

0

Dacă faci o plimbare până la Sibiu, fă-ţi timp şi pentru o vizită în Dumbrava Sibiului. Se întâmplă meşteşuguri şi tradiţii sub formă de olimpiadă!
Intre 21 si 25 august 2009, se desfasoara la Sibiu faza nationala a Olimpiadei “Mestesuguri Artistice Traditionale”. Vizitatorii pot achizitiona obiectele facute de participanti si pot invata, la randul lor, sa le confectioneze, promit organizatorii.

Cea de-a XIV-a editie a Olimpiadei Nationale “Mestesuguri Artistice Traditionale” incepe vineri, la Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului. Olimpiada se va deschide cu prezentarea concurentilor , cu varste intre 6 si 18 ani, imbracati in portul popular specific zonei de provenienta, anunta organizatorii intr-un comunicat de presa.

Mestesugurile valorificate in cadrul olimpiadei sunt: olaritul, tesutul la razboi orizontal si vertical, brodatul, confectia podoabelor, cojocaritul, curelaritul, confectionarea mastilor, prelucrarea lemnului, sculptura lemnului, prelucrarea sau decorarea metalului, osului sau cornului, confectionarea de instrumente muzicale, pictatul icoanelor pe lemn sau sticla, pictura naiva pe lemn sau sticla, incondeierea oualor si impletitul fibrelor vegetale (paie, foi de porumb sau nuiele).”

Mai multe informaţii pe lumebuna.ro

(Fotografia: Street Delivery 2009, Bucureşti, Florin Ghindă)

arta

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează