O vară activă pentru voluntarii din Gârcini

0

Echipa de voluntari „Proactivi pentru Gârcini” a derulat în perioada iunie-august 2016 o serie de acțiuni comunitare, cu scopul dezvoltării cartierului, precum și pentru a dobândi noi cunoștiințe utile în viitor.

Vara a debutat cu două ateliere în cartier „Ce putem face NOI pentru cartier”.  Timp de câteva ore alături de localnicii și copiii de pe străzile Gârciniului și Subobrej, s-au organizat activități despre importanța educației și a continuării studiilor și s-a tras un semnal de alarmă asupra problemelor din zonă, spre exemplu păstrarea curățeniei în cartier.

vizita-vizuresti

La început de august tinerii echipei au luat parte la o consultare publică, „Cafeneaua publică- tu ești parte din comunitate”, alături de alți lucrători de tineret din județul Brașov. Luna august a continuat cu trei vizite comunitare în alte județe, la diferite grupuri de inițiativă locală (YouthVoice România, Policy Center for Roma and Minorities din Ferentari, Asociația Corbeni Plai Argeșean, Grupul Inimi Deschise – Vizurești). De asemenea, tot în această vară, reprezentanți ai echipei au participat la ședințele de consiliu local din cadrul Primăriei Săcele, aflând despre componența comisiilor de specialitate, a hotărârilor de consiliu, a planurilor despre cartierul Gârcini.

În această perioadă a continuat și campania „Poveștile tinerilor Proactivi”,  pe care o puteți urmări pe pagina de Facebook Proactivi pentru Gârcini! Toamna vine cu noi activități,  tinerii pregătesc sesiuni de responsabilizare și conștientizare în rândul localnicilor din Gârcini,  acțiuni de ecologizare, precum și o campanie de cărți poștale!

Întâlnirile săptămânale au loc în zilele de joi, de la ora 16:00 la Centrul de Zi din Săcele. Detalii pe garcini.ro sau la adresa de mail proactivi.garcini@yahoo.com

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine aproape 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele informații care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. 12 ani De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.