Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O săptămână de spectacole și ateliere de dans și multimedia la Brașov în octombrie

0

neoteric propune o serie de evenimente dedicate mişcării şi artei interactive în prima săptămână din octombrie sub denumirea # zilele dansului contemporan la Braşov 2016. Evenimentul cuprinde șase spectacole, un performance într-un spațiu neconvențional, ateliere de dans, prezentări de tehnici multimedia, o expoziție multimedia și o vizionare de filme de dans.

14184577_1342280072456434_367440377994355456_n

Am observat că Brașovul a început să miște în privința dansului contemporan prin evenimente organizate de către Centrul Reduta, Centrul Cultural German, Asociația SIC, Asociația KunSTadt sau de către cercuri independente. Viziunea noastră este să aducem aceste manifestări împreună sub aceeași umbrelă și să formăm un public avid în această zonă. Nu e vorba doar de un public spectator, ci de un public activ, care să se miște alături de noi la atelierele de dans contemporan și să interacționeze cu instalațiile din expoziția multimedia”, spune Bianca Oichea, coregraf, performer și director artistic al neoteric #zilele dansului contemporan la Brașov.

neoteric își doreşte să atragă un public tânăr,  interesat de cultură și tehnologie, conectat la realitățile internaționale. Spactacolele și expoziția multimedia vor avea loc la Centrul Cultural Reduta. Evenimentele conexe se vor întâmpla la HOF Cafe. Performace-ul [Fragil] se va întâmpla și într-o locație neconvențională care va fi anunțată participanților.

Suntem foarte norocoși că alături de noi se află coregraful Cosmin Manolescu, unul dintre cei mai marcanți oameni din scena contemporană românească de după 90. El este foarte interesat să arate  tuturor ce este dansul contemporan și va face asta la Brașov printr-un atelier deschis amatorilor, și două spectacole, dintre care unul într-o locație neconvențională”, a declarat Mara Oprișiu, producătorul neoteric. “Avem prezentă în program și compania Tangaj care vine cu 0001 | Fabrica de vise și 0002 | Birdville, care au primit recenzii foarte bune de la specialiști și public. Invităm publicul la proiecția de film de joi, 06 octombrie, pentru a avea o perspectivă globală asupra dansului contemporan și a intra în contact cu diverse școli de performance. Spectacolul LOE creat de Bianca Oichea și Rodica Știrbu, o producție brașoveană, este de asemenea în program. Ne așteptăm să creăm o comunitate ca urmare a frecventării tuturor evenimentelor din program”, a mai spus Oprișiu.

Atelierele la care pot participa cei interesați, pe lângă Zona D – Atelier de explorare urbană al lui Cosmin Manolescu, sunt Prolongație corporală prin gest mediat tehnologic cu Cătălin Crețu – despre mișcare filmată – și Corpuri în tranziție  – Atelier intensiv de dans contemporan și film de dans cu Simona Deaconescu.

Centrul Cultural German este un partener tradițional deja al dansului contemporan în Brașov.

“Anul 2016 este anul dansului pentru scena germană, iar Centrul Cultural German din Brașov întărește acest lucru prin invitarea spectacolului Retour al companiei LaborGras din Berlin. Noi am adus în ultimii ani spectacole de dans la Brașov și ne bucurăm că acum putem contribui la neoteric, care grupează sub o singură umbrelă intențiile locale. Împreună vom fi mai puternici”, a spus Roxana Florescu.

Centrul Cultural Reduta își întărește misiunea de susținător multi-disciplinar al artelor contemporane, oferind atât sprijin logistic cât și financiar desfășurării evenimentelor.

“Noi am fost întotdeauna alături de dansul contemporan la Reduta prin sprijinirea producției de spectacole și ateliere de dans. Știm că este un fenomen în construcție și așteptăm publicuri noi care să se bucure de el. Spectacolul LOE este unul din exemple, iar acum acest festival trece la nivelul următor”, a spus Marius Cisar, directorul Centrului Cultural Reduta.

neoteric # zilele dansului contemporan la Brașov este primul eveniment de anvergură care unifică reprezentațiile dispersate care s-au întâmplat în mediul dansului contemporan în Brașov până acum. Efectul scontat este generarea unei platforme de dans, colaborarea interdisciplinară și încurajarea industriilor creative locale.

14359042_1364308053586969_1251117387379211203_n

Organizatori: Centrul Cultural Reduta, Centrul Cultural German, Asociația KunSTadt, Asociația SIC

Parteneri: Fundaţia Gabriela Tudor, Tangaj Dance, HOF Cafe, Goethe-Institut, Consiliul Judeţean Braşov, Agenţia Metropolitană Braşov, Ana Goga studio, Digital Brain

Sponsori: Abitare C. G., Olin Foods, Velux, Tent4Event, Star East Pet

Parteneri media: Zile și Nopți, Magic FM, Bună ziua Braşov, Numitor, UnderKron, Allgemeine Deutsche Zeitung für Rumänien, Karpatenrundschau, Coresi Shopping Resort

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.