O noua editie a Targului “Roadele Pamantului” in Piata Sfatului

0

Femeile din Maramureş vă vor pregăti savuroasele plăcinte tradiţionale de pe Valea Izei şi sărmăluţe cu carne şi de post.
Braşovenii şi oaspeţii oraşului nostru sunt aşteptati din nou să redescopere gustul autentic al produselor tradiţionale româneşti şi savoarea unică a plăcintelor maramureşene de pe Valea Izei, la cea de-a XIX-a ediţie a Târgului Roadele Pământului. Evenimentul, proiect al Asociaţiei „Roadele Pământului” şi aflat sub egida conviviumului Slow Food Braşov, se desfăşoară în perioada 25-26 septembrie 2010, în locaţia deja binecunoscută amatorilor de hrană sanătoasă şi savuroasă – Piaţa Sfatului.
35 de producători din toată ţara vă aşteaptă la standuri cu produse alimentare dintre cele mai diverse, în intervalul orar 10.00-16.00, cu posibilitatea de prelungire, dacă vremea o va permite, până când, din turnul Casei Sfatului, trompeţii vor anunţa orele 18.00.

Amatorii de hrană fără aditivi chimici se vor putea delecta cu produse de carmangerie din Ţara Bârsei, Ţara Făgăraşului şi Rupea, din Secuime şi din Maramureş, cu brânzeturi proaspete de Rotbav, Bran şi Făgăraş sau cu sortimentele maturate de la Valea Strâmbă şi din Hunedoara, peşte afumat în cetină de brad de la Râşnov, conserve şi dulceţuri alese pregătite cu iscusinţă de femeile din Saschiz şi de familia Ciurte, ca şi apreciatul magiun de Topoloveni. Toate aceste bunătăţi pot fi însoţite de o pâine pe vatră de la Valea Rece şi de un pahar de must, vin de calitate, ţuică de Turţ sau pălincă de Sălaj. Nu lipsesc prăjiturile de casă maramureşene şi ale femeilor din Rotbav, delicatesele italieneşti din pastă de migdale, covrigii pe sfoară şi delicioasele turte dulci tradiţionale, mierea de albine, o diversificată gamă de siropuri naturale pregătite după reţete de odinioară de familia Gall, nectarul de mere 100% natural şi fructele de sezon româneşti.

Noutăţile ediţiei sunt printre altele fagurii crescuţi direct în borcan şi mierea de rudbeckia produse de familia Bolovan din Cârţişoara, Sibiu, dulceţurile de afine şi de mere cu ghimbir din zona Zetea, germenii lăstari obţinuţi de specialiştii de la Paradisul Verde, turta dulce tradiţională a familiei Peter Gedo din Covasna şi produsele medicinale din plante (creme, tincturi, alifii, siropuri, ceaiuri) produse de Apuseni Natural Products din Bihor.

Şi de această dată organizatorii vă aşteaptă la standul Asociaţiei Roadele Pământului şi a conviviumului Slow Food cu siropuri naturale şi bucate gătite în casă după vechi reţete locale.

Vă aşteptăm  la Târgul Roadele Pamântului să sărbătorim împreună venirea toamnei, alături de femeile din Maramureş care ne vor prepara cu drag, timp de două zile, sarmale cu carne si de post, şi plăcintele tradiţionale cu urdă maramureşene.  Voia bună de la eveniment va fi întreţinută de tinerii de la Minisatul Sfântul Andrei, coordonaţi de profesorul Ioan Sorin Apan.

Târgul Slow Food este un proiect organizat de Asociaţia „Roadele Pamântului”, în parteneriat cu Primăria Braşov. Evenimentul este inclus în calendarul de manifestări dedicate celor 775 de ani de atestare documentară a Braşovului.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează