Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

O gogoșerie din Cluj-Napoca încurajează lectura altfel: vând gogoși și împrumută cărți!

0

Donuteria din Cluj-Napoca a devenit celebră vara trecută pentru faptul că foarte mulți oameni stăteau la coadă pentru a încerca gogoșile lor. Anul acesta, Donuteria încurajează și cititul printre rânduri, nu doar statul la rând.

carti si gogosi

Au deschis și Donuteria Campus de pe Victor Babeș, unde, având un spațiu mai mare, au și mese și, desigur, o mică bibliotecă de unde oamenii pot să ia cărți să citească sau chiar să le împrumute. În plus, zilnic oferă cinci gogoși gratis clienților care le savurează citind.

Parteneri în acest demers sunt cei de la campania de promovare a lecturii Cărțile pe față, așa că nu e de mirare că oferă și 10% reducere la gogoși celor care au poză de profil pe Facebook citind o carte.

”Oamenii care citesc cărți în spațiul public sunt promotori ai lecturii, deoarece le fac poftă și altora să citească. La fel și pe rețele de socializare, unde vorbim de un spațiu public virtual.” spune Victor Miron, inițiatorul campaniei Cărțile pe față, campanie care a fost premiată luni seara în cadrul Galei Societății Civile.

semne de carte

Acțiunile Donuteriei de încurajare a lecturii demarează și cu un club de lectură care va avea loc joi, 9 iunie, de la ora 18.30 la Donuterie Campus, unde partcipanții vor citi pe loc cu voce tare un text, după care vor discuta despre el.

”Prin astfel de acțiuni ne dorim să îndulcim viața clujenilor și prin alte bunătăți, pe lângă gogoși” spune Andra Otava, cofondatoarea Donuteriilor.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.