O echipă de voluntari canadieni marchează 125 ani de la construirea bisericii lor lucrând pe şantierul Habitat for Humanity Cluj

0

Asociația Habitat for Humanity Cluj este gazda celei de-a patra echipe de voluntari internaționali sosiți în Cluj-Napoca pentru a ajuta la construcția de pe șantierul din Chinteni. Echipa, numărând 13 membri cu vârstele cuprinse între 39 şi 77 ani, au venit din Canada pentru a voluntaria la Habitat for Humanity Cluj în perioada 3 – 12 iunie, marcând totodată 125 ani de la construirea bisericii lor din țara natală.

DSC_0089.1

Pentru Stuart McTavish, această echipă este prima pe care o coordonează prin programul Global Village al organizației Habitat for Humanity, program care facilitează organizarea de grupuri de voluntari internaționali care doresc să călătorească și să lucreze pe șantierele Habitat din toată lumea. Întrebat despre experienţa lui în România şi cum a perceput voluntariatul aici, el a declarat:

“Am venit aici cu o minte deschisă şi nerăbdători pentru o experienţă nouă. E o mare plăcere să vezi cele patru case construite înălţându-se de pe o zi pe alta cu ajutorul nostru, dar la fel de mult ne-a plăcut să vizităm Clujul şi împrejurimile oraşului. Unul din motivele pentru care am venit aici e să ne vizităm un prieten, membru al comunităţii noastre, care a venit la Cluj acum 20 de ani ca şi misionar. Celălalt motiv constă în organizaţia Habitat for Humanity în sine, care există şi în Canada, unde fac lucruri extraordinare. Dar majoritatea voluntarilor de acolo aleg să călătorească în Caraibe sau Africa când pleacă să lucreze pe un şantier Habitat. Cred că doar pentru că România este în Europa, asta nu înseamnă că aici nu există o nevoie reală pentru ceea ce face Habitat.”

Patru familii în nevoie urgentă de locuință se vor putea bucura de cea de-a șasea comunitate locală Habitat construită în comuna Chinteni de Habitat for Humanity Cluj. Vor fi construite patru case pe un teren de 580 mp. donat de una din familiile ajutate anterior de către organizație. Organizația plănuiește să finalizeze lucrările de construcție din Chinteni până la sfârșitul anului cu ajutorul echipelor de voluntari locali și internaționali.

GV4_DSC_0026

***

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 14 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 563 de familii, respectiv 1.123 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 78 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.500 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.