Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

“Nonformalul prinde Universitarul” din 5 noiembrie, în UBB

0

Cum poate Universitatea să ofere tinerilor cel mai bun cadru de învățare?

Răspunsul Asociației Go Free la această întrebare va fi dezvoltat prin activitățile campaniei “Nonformalul prinde Universitarul”, ce se va desfășura în Universitatea Babeș-Bolyai în perioada 5-29 noiembrie 2013.

Lansarea campaniei de promovare a educației nonformale în mediul universitar va avea loc marți, 5 noiembrie și va fi marcată printr-un “Târg al metodelor de educație nonformală” organizat în spațiul de socializare din cantina UBB din Hașdeu, între orele 12-14.

“Nonformalul prinde Universitarul” este o initiativă a Asociației Go Free (www.gofree.ro), fiind susținută de Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), și de societatea civilă – Asociația “Dreams for Life”, Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca, PATRIR – Peace Action, Training and Research Institute of Romania, Fundația Noi Orizonturi, OSUBB, RomâniaPozitivă.ro.

Prin această campanie Asociația Go Free și-a propus să promoveze conceptul de educație nonformală în rândul a 3000 de studenți și profesori din Universitatea Babeș-Bolyai.

Un alt obiectiv al campaniei este informarea unui număr de 50 de profesori și doctoranzi din Universitatea Babeș-Bolyai cu privire la metode de educație nonformală, implicându-i directă în workshopuri specifice, astfel încât la finalul acestora să poată aplica metodele la cursurile și seminariile pe care le susțin.

Dintre activitățile campaniei amintim de Târgul Metodelor de Educație Nonformală (marți, 5 noiembrie), “Captain Nonformal” (joi, 7 noiembrie, FSPAC), Atelier „PhotoStory” (marți, 12 noiembrie); două workshop-uri 1 (joi, 21 noiembrie, respectiv luni, 25 noiembrie) destinate profesorilor și doctoranzilor din UBB, “Casino”, (miercuri, 27 noiembrie – animație socio-educativă), Atelier “Discover, Dream and DO” (29 noiembrie).

Pentru detaliii despre  activitățile din campanie urmăriți site-ul www.gofree.ro și pagina de socializare https://www.facebook.com/gofreestudent

afis

Despre autor

avatar

Go Free este o redacție independentă de tineri, din Cluj-Napoca, care promovează jurnalismul cetățenesc ca metodă de implicare în comunitate. Revista Go Free este o publicație online în care sunt abordate subiecte precum activism civic, democrație participativă, multiculturalism, educație nonformală, drepturile omului, bună guvernare.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.