Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ne aliniem la start pentru un viitor mai bun

0

Sâmbătă, 16 iulie, începând cu ora 17:00, la Sala Sporturilor, Bazinul Descoperit al Universității Tehnice, două echipe, fiecare alcătuită din trei înotători, vor intra în competiția de înot Swimathon pentru a oferi unei familii un viitor mai bun. Înotătorii sunt angajați şi voluntari ai Habitat for Humanity pasionați de înot și fapte bune. Participarea la această competiţie are ca scop renovarea locuinţei unei familii din Sărmăşag, judeţul Zalău.

Habitat for Humanity Cluj face un apel către toți cei pasionați de înot să vină sâmbătă și să susțină cele două echipe de înotători ale proiectului „Înoată pentru un viitor mai bun”.

Echipa „01 pentru Habitat” este alcătuită din Monica Tomuş, Paul Szanto şi Mihai Şerdean, ultimii doi înotători participând pentru a doua oară la această competiţie. „La toţi trei ne place înotul, fie că este vorba de un eveniment caritabil sau doar de distracţie, dar cel mai mult ne place când le putem îmbina pe cele două, când ne putem testa atât forţa fizică, cât şi spiritul civic. Acum nu mai luptăm, ci înotăm împotriva locuirii sărăcăcioase!” afirmă Monica Tomuş, Membru Consiliu Director Habitat for Humanity Cluj.

Echipa „Constructorii de vise” alcătuită din Ionuţ Raita, Chris Fontanesi şi Irina Timofti concurează la Swimathon din dorinţa de a aduce o schimbare în comunitate, de a îmbina filantropia cu voia bună. „Va fi un spectacol de nota 10. Păcat că eu voi fi sub apă!” declară Chris Fontanesi, Peace Corps Volunteer.

Până în acest moment, echipele de înotători ale Habitat for Humanty Cluj au reuşit să mobilizez peste 4.000 lei de la donatori individuali şi companii. Cu toate acestea, proiectul are încă nevoie de susținători. Numai cu ajutorul susținătorilor va fi posibilă strângerea sumei necesare pentru renovarea locuinţei familiei Bandy.

Csilla Bandy suferă de Amiotrofie Spinala Progresivă (boala Kugelberg) din naştere şi şi-a trăit viaţa într-un scaun cu rotile, putându-şi mişca doar două degete. Cu toate acestea femeia a reuşit să aducă pe lume doi copii sănătoşi, acum în vârstă de 19, respectiv 22 de ani. Cei trei locuiesc în prezent împreună cu părinţii doamnei Bandy, într-o locuinţă mai mult decât modestă. Habitat for Humanity Cluj şi-a propus să îmbunătăţească calitatea vieţii doamnei Bandy şi a celor doi copii ai ei, ajutându-i să finalizeze construcţia unei case ridicate de către fratele Csillei Bandy, dar care a decedat în urmă cu trei ani. Vezi aici întreaga poveste a familiei.

Cei interesați să susțină eforturile asociaţiei şi a celor două echipe de înotători o pot face astfel:

1. Donând online la adresa www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro suma de 40 lei pentru a cumpăra un bax de polistiren, 80 lei pentru a cumpăra vopsea sau 100 lei pentru a cumpăra un geam;

2. Susţinând echipele în cadrul evenimentului prin completarea formularului de susţinător, cu suma de 1, 3, 5 lei sau cu altă sumă pentru fiecare lungime de bazin înotată în cadrul celor 60 minute ale competiţiei.

 

* * * * * *

Organizat de Fundaţia Comunitară Cluj, concursul de înot Swimathon este un eveniment-platformă destinat atragerii de resurse pentru cauzele comunităţii clujene. Competiţia le este deschisă organizaţiilor non-profit, companiilor, grupurilor de iniţiativă şi înotătorilor individuali. Aceştia beneficiază astfel de un cadru în care pot derula campanii de mobilizare de fonduri, înscriindu-şi proiectele, respectiv înotători care să le reprezinte. La final, sumele atrase sunt oferite de către Fundaţia Comunitară Cluj sub formă de granturi destinate proiectelor înscrise în concurs.

 

Habitat for Humanity este o asociaţie non-profit dedicată eliminării condiţiilor improprii de locuit şi lipsei de adăpost din întreaga lume. Materialele şi banii provin din donaţii iar munca este făcuta cu voluntari. Cei care beneficiază de ajutorul Habitat pentru a avea o locuinţă trebuie să muncească la construcţia casei lor şi a celorlalţi aflaţi în nevoie. Locuinţele Habitat sânt simple, decente şi sănătoase, dar mai ales uşor de construit.

Mai mult de 1.700 de familii din România au beneficiat până acum de sprijinul asociaţiei Habitat for Humanity.

Împreună cu companii-partener, Habitat for Humanity şi-a asumat misiunea de a da o nouă şansa pentru integrarea socială şi ridicarea nivelului de trai al unor familii care trăiesc la limita subzistenţei.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.