Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Muzica de opera in piete: Sibiu si Cluj afla despre Transilvania Fest intr-un mod inedit!

1

Zi obişnuită în piaţa centrală din Cluj (16 iulie). Roşii, mere, brânză de mai multe feluri, degustări de pepene roşu. Dintr-o dată, sunete, apoi linii melodice şi voci de operă răsună în toată piaţa, venind de nicăieri. Oare să fie domnul dela standul cu piersici? Oare să fie domnişoara dela taraba cu flori…?

Zi obişnuită într-o piaţă din centrul Sibiului (17 iulie). Povestea se repetă…
Trebuie să vii la Transilvania Fest, Biertan, Sibiu, ultimul weekend din iulie (30 iulie – 1 august)!

Festival de cultură şi mâncare, promotor al Transilvaniei bogate în tradiţii, obiceiuri şi meşteşuguri valoroase şi surprinzătoare, Transilvania Fest se constituie într-un eveniment care oferă reprezentanţilor unei comunităţi oportunitatea de a-şi conserva propriile tradiţii şi totodată de a le împărtăşi unei audienţe naţionale şi internaţionale.

Cu un conţinut bogat şi interesant, Transilvania Fest vrea sa atragă atenţia asupra dimensiunii culturale (meşteşuguri, bucătărie, arhitectură şi tradiţii de acum câteva sute de ani) şi dimensiunii sociale (certificarea micilor producători din zonă şi încurajarea turismului culinar si cultural prin dezvoltarea sustenabilă a acestora, derularea de proiecte de educaţie pentru copiii din comunitate) a zonelor Biertan, Copşa Mare şi Richiş, vechi sate săseşti atestate cu peste 700 de ani în urmă.
Evenimentul gândit a atrage atenţia asupra bogăţiei culturale şi culinare a Transilvaniei şi în special a zonei Biertan şi a invita oamenii să viziteze locuri uimitoare şi să cumpere produse autentice transilvănene ia forma unui concert de muzică de operă desfăşurat într-un spaţiu neconvenţional: piaţa agroalimentară.

Cântăreţi profesionişti ai Operei Romane din Cluj Napoca şi masteranzi  ai catedrei de Operă din cadrul Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj Napoca vor susţine două recitaluri de operă în două pieţe din Cluj şi Sibiu.
Pe 16 iulie la ora 17.00, timp de 20 de minute, în Piaţa Agro Alimentară Complex Leul Cluj Napoca şi pe 17  iulie la aceeaşi oră în Piaţa Centrală Agro Alimentară din Sibiu.

Program de arii de operă:
“O sole Mio”- canţoneta italiană
“Mio Bambino Caro” din opera “Gianni Schicci”   de G. Puccini
“L’amour est un oiseau rebelle” din opera “Carmen” de G. Bizet
“Brindisi” din opera “Traviata” de G. Verdi
“Votre Toast” Cântecul Toreadorului din Carmen, G. Bizet

Parteneri Festival: Primăria comunei Biertan, Copşa Mare Guest House, Reky Travel,  Oxford Brookes University, Institutul European pentru Itinerare Culturale, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, British Council, Asociaţia Mioritics, Slow Food Cluj Transilvania,  Fundaţia Adept, Caprimed,  Ippon Med SRL, Meditur, Ratiu Family Foundation, Centrul Raţiu pentru Democraţie,  Asociaţia Turda Fest, Finomşaguri Arieşene

Parteneri media Festival: TVR Cluj,  Nova TV Mediaş, Radio Guerilla, 24 FUN,  Good Food, Good Homes, Profil Cultural, TimeOut Bucureşti, Tribuna Sibiu, calendarevenimente.ro, dordeduca.ro, port.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.