Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Muzică clasică, jazz și dans contemporan la Richiș, Biertan și Mălâncrav, la încheierea Festivalului ICon Arts Transilvania

0

Festivalul ICon Arts Transilvania, ediția a XVI-a, este în plină desfășurare. „Artele noi întâlnesc tradițiile vechi” și în acest an, programul ultimelor trei zile oferind publicului evenimente de excepție la Richiș, Biertan și Mălâncrav prin 3 concerte de muzică clasică, jazz, și un eveniment inedit de dans contemporan acompaniat de improvizație jazz. Toate acestea în zilele de 9, 10 și 11 august. Detalii despre program, în rândurile de mai jos.

Cele trei evenimente vor fi însoțite de momente care vor sublinia atât tradițiile locale și spațiile de patrimoniu, cât și amprenta pe care aceste locuri minunate și-au lăsat-o asupra laboratorului de creație al artiștilor participanți din toată lumea.

Cei curioși să afle cum sună un concert de operă într-o biserică fortificată veche de 700 de ani, sunt așteptați la eveniment, la fel și cei care vor să pătrundă secretele atelierului de dulgherie, să afle povestea sucului de mere – tradiție reînsuflețită printre localnici – și, deopotrivă, pasionații muzicii clasice și jazz, de istorii și gastronomii locale, sunt invitați la evenimente.

Intrarea va fi liberă, prin rezervare la adresa reservations@iconarts.ro. Pentru noutăți, vizitați pagina de Facebook ICon Arts.

PROGRAMUL

Joi, 9 august, Richiș

16.00 Dulgherie cu Christian Rummel și calfele călătoare

18.00 Biserica fortificată: concert de muzică clasică – vioară, cvartet, operă

19.00 Gastronomie locală în maidanul din fața Curții Richvini. Degustare Senator Wine

Vineri, 10 august, Biertan

19.00 Impro Live: Spectacol de jazz și dans contemporan. Coordonatori: A-C Leonte și Cosmin Manolescu (mai multe detalii, în evenimentul de pe Facebook)

21.00 Proiecție de film în cadrul Festivalului „Lună Plină”

Sâmbătă, 11 august, Mălâncrav, Conacul Apafi

11.00 Povestea sucului de mere şi degustare

12.00 Încheierea Festivalului ICon Arts, happening itinerant

13.00 Concert de jazz cu Ana Cristina Leonte Band (Albert Tajiti – clape, Ciprian Pop – chitară)

14.00 Gastronomie locală şi târg de produse tradiţionale. Degustare de vinuri Senator Wine.

Mai multe despre Festivalul ICon Arts, pe website: www.iconarts.ro

Festivalul care unește comunități în jurul artelor contemporane

Evenimentele dedicate tradițiilor și gastronomiilor locale sunt reunite și în acest an de „Șezătoarea postmodernă” în cadrul căreia comunități dintre cele mai diferite sunt invitate să socializeze, să descopere un patrimoniu comun, vechi și nou, local și universal, organizatorii promovând în premieră „Sibiul – Regiune Gastronomică Europeană 2019.” „Șezătoarea postmodernă”, ce s-a bucurat de un succes neașteptat și în acest an, se desfășoară grație parteneriatului cu Fundația Mihai Eminescu Trust și Experience Transylvania.

Festivalul internțional ICon Arts Transilvania nu doar că adună sub același acoperiș instituții din România și din străinătate, arii diferite ale muzicii și artelor contemporane, ci și apropie, în mod deosebit, comunități diferite – public urban, localnici și artiști internaționali.

Artiștii invitați anul acesta au străbătut un drum lung pentru a fi parte din „Fenomenul ICon Arts”, pentru a-și lega inspirația de locurile de basm din Sudul Transilvaniei. Au venit pentru studii și pentru a concerta un număr record de artiști din: China, Germania, Italia, Iran, Irlanda, Japonia, Kosovo, Liban, Marea Britanie, România, Republica Moldova, SUA, însumând un număr de peste 200 de persoane. Iar multe dintre vechile spații săsești unde se desfășoară festivalul, precum Richiș sau Biertan, se mândresc astăzi cu noi localnici, reprezentând cea mai diversă populație provenind din zeci de națiuni, care s-au îndrăgostit de România și au ales să se mute aici.

Programul itinerant al Festivalului ICon Arts (International Contemporary Arts) s-a extins anul acesta în 10 localități, un număr dublu față de anul trecut. Concerte de muzică clasică și jazz, alături de evenimentele din „Șezătoarea postmodernă” se desfășoară, începând cu 24 iulie și culminând cu 11 august, în următoarele localități: Sibiu, Biertan, Richiș, Viscri, Alma Vii, Mălâncrav, Cloașterf, Dealu Frumos, Cetatea Râșnov, Sinaia – Castelul Peleș.

Mai mult, Festivalul ICon Arts este un liant anul acesta între alte trei Festivaluri, în același spirit, de a unifica diferite comunități și ramuri ale artei: „Festivalul de Film și Istorii Râșnov” unde se vor desfășura concerte jazz, Festivalul „Săptămâna Haferland”, dedicat promovării culturii săsești din Transilvania, dar și festivalul de film horror & fantasy „Lună Plină” din incinta cetății fortificate Biertan. Altfel spus: publicul este invitat la Festivalul ICon Arts pentru a avea parte de un regal artistic așa cum nu a mai avut loc în România.

Festivalul ICon Arts Transilvania (International Contemporary Arts), ediția a XVI-a, este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. O parte din evenimente sunt co-finanțate de AFCN, Consiliul Județean Sibiu, Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu, cu susținerea Primăriei Biertan.

Parteneri culturali: Contemporary Music Centre Ireland, Ipsia di Forli – Cesena, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, Filarmonica de Stat din Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Fundația Mihai Eminescu Trust, Colinele Transilvaniei, Experience Transylvania, Săptămâna Haferland, Senator Wines, Complexul Medieval Unglerus din Biertan, Festivalul de Film și Istorii Râșnov, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Parteneri de mobilitate: GetPony

Parteneri media: EnjoyTV.ro, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Capital Cultural, Tribuna, Profil Cultural, Ora de Sibiu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.