Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Muzeul ASTRA din Sibiu: 600.000 de turisti în 2017. Peste 200.000 au fost turiști străini

0

Germanii, austriecii și israelienii se plasează în topul naționalităților care au trecut pragul muzeului.

Muzeul ASTRA din Sibiu va depăși până la finalul anului 2017 pragul de 600.000 turiști și o creștere procentuală cu 31% a numărului de vizitatori față de anul 2016.

Turiștii din SUA, Japonia și China sunt interesați de identitatea culturală a românilor

Muzeul este vizitat în proporție tot mai mare de către turiștii străini. Astfel, aproape 35% din totalul vizitatorilor sunt din afara țării. Se constată că mulți dintre românii care lucrează în afara României revin în țară alături de prieteni din țara adoptivă și împărtășesc cu aceștia atmosfera muzeală, tradițiile și obiceiurile românești pe care le regasesc la Muzeul ASTRA.

Deși cei mai mulți dintre turiștii străini provin din țările europene, se remarcă o creștere a pieței de peste ocean (SUA și Canada), Australia și a celei asiatice (Japonia și China), dar și din Țările Arabe.

Din Europa continuă să sosească la Muzeul ASTRA cele mai multe grupuri organizate, acestea fiind cu predilecție din țări precum Germania, Austria, Ungaria, în timp ce turiștii din Franța, Italia și Marea Britanie optează pentru grupurile restrânse, în principal prieteni și familie. Totodată, vizitatorii din Polonia, Israel, Cehia, Olanda și Țările Scandinave prezintă interes pentru muzeul sibian.

„Ne bucură foarte mult de această creștere uriașă de 31% a numărului de turiști din cadrul Muzeului ASTRA din Dumbrava Sibiului și ne bucurăm, de asemenea, că astfel sunt răsplătite eforturile noastre de a organiza frecvent evenimente pentru public, de promovare și de păstrare a identității românești în cea mai pură formă la muzeul nostru. Însă ne dorim tot mai mult și ambiția noastră este ca, în viitor, să vorbim despre creșteri de cel puțin 2 cifre anual.”, a declarat Ciprian Ștefan, directorul general al Muzeului ASTRA.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.