Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Multi au crezut ca este IMPOSIBIL: au terminat cele 10 case in doar 5 zile!

0

 Voluntarii de la Wesley au făcut fericite 10 familii din Beiuş, care se vor muta în casele Habitat

Timp de o săptămână, oraşul Beiuş a fost cucerit de 250 de voluntari de la Colegiul Wesley din Dublin, elevi şi profesori, care au muncit cu mult entuziasm la cele 10 case pe care le-au construit alături de voluntarii locali, parlamentarii bihoreni şi cele 10 familii partener.

Wesley Build, 24-28 iunie (5)Prin evenimentul „Build the Wesley Way!”, Wesley College şi Habitat for Humanity Beiuş sărbătoresc 10 ani de parteneriat şi doresc să promoveze valorile implicării sociale a tinerilor şi să tragă un semnal de alarmă asupra problemei locuirii precare în România.

Din 2003 şi până în prezent, elevii şi profesorii de la Wesley College au ajutat 31 de familii din mai multe comunităţi din judeţul Bihor să aibă case trainice, decente şi accesibile, arătând că se poate, că şi tineri pot fi utili şi că prin voluntariat ne putem ajuta semenii mai puţin norocoşi.

„Suntem obosiţi după un nou maraton de construcţie, dar suntem fericiţi că ne-am atins obiectivele şi că împreună cu partenerii noştri de la Colegiul Wesley am reuşit să îndeplinim visul altor 10 familii de a avea o casă. Le mulţumim încă o dată pentru încredere şi pentru eforturi celor de la Wesley, dar şi tuturor celor care au contribuit la eveniment”, spune Mircea Jurcan, Director al Habitat for Humanity Beiuş.

„Faptul de a face echipă cu Habitat for Humanity le oferă  elevilor noştri o experienţă deosebită dincolo de călătoria în sine. Este minunat că elevii călătoresc peste hotare şi văd cum trăiesc alţi oameni, însă este un adevărat privilegiu pentru ei să lucreze ca parte a unie echipe şi să construiască o casă pentru o familie care nu ar avea altcumva un cămin. În plus, toţi elevii noştri trebuie să strângă banii necesari pentru călătorie. Acest lucru încurajează spiritul antreprenorial şi cultivă munca în echipă înainte ca orice călătorie să aibă loc. Să înveţi să strângi fonduri pe calea cea grea reprezintă un beneficiu enorm. Succesele şi eşecurile ce au loc în acest moment constituie o experienţă de viaţă valoroasă. Iar călătoriile pe care Wesley le-a făcut în ultimii ani au făcut mult mai mult. Tuturor elevii noştri li s-a schimbat perspectiva asupra vieţii, iar ochii li s-au deschis în mod real. Este un lucru fundamental să lucrezi pe un şantier la construirea unei case pentru o altă familie. Este vorba despre muncă grea, despre dăruire, despre generozitatea spiritului. Este o provocare adusă culturii individualiste ce ne înconjoară. Doresc să mulţumesc, în cel mai sincer fel, întregii comunităţi Wesley, nu numai părinţilor, elevilor şi profesorilor, ci şi bunicilor, vecinilor şi prietenilor care au ajutat la strângerea fondurilor necesare ca “Build the Wesley Way!” să aibă loc. Elevii noştri ştiu că foştii elevi au construit case în România în ultimii 10 ani. Acum şi elevii de azi au ocazia să facă o diferenţă în mod real. Această înseamnă să călătorească şi să muncească din greu. Însă, mai presus de toate, este vorba de a face ceva care să ajute pe cineva”, a spus Christopher Woods, Directorul Wesley College.

Beneficiarii caselor sunt familiii de tineri căsătoriţi, majoritatea cu 1 – 2 copii, dar şi mame singure care-şi cresc copiii sau tineri care aşteaptă să aibă un copil.

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit a cărei misiune este eliminarea lipsei de adăpost şi a locuirii sărăcăcioase a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfăşurate în ţară prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova şi Suceava.

Wesley

www.habitat.ro                                                                                                www.habitatbeius.ro

www.facebook.com/habitat

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.