Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Moş Nicolae invită clujenii la solidaritate

0

 Vineri, 6 decembrie 2013, între orele 10.00 – 15.00 pe strada Matei Corvin, de Moș Nicolae, clujenii sunt invitați să își lustruiască pantofii.

O activitate veche își regăsește locul în centrul urbei noastre cu ajutorul reprezentanților Asociaţiei Breasla Meşteşugarilor din Transilvania care îi vor întruchipa pe lustragii. Trecătorii vor putea  profita de ocazia de a avea pantofii lustruiţi cu un scop caritabil, putând face donații în beneficiul copiilor de la Grădinița Specială Malteză, centru de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii grave. Moș Nicolae va ajunge astfel și la acești copii.

Vă invităm să luați parte la această acțiune și să fiți purtătorii mesajului unei comunități atente, responsabile și solidare față de membri săi aflați într-o stare de vulnerabilitate accentuată.

Shoe_Shine_2013Acţiunea se află la a IV-a ediţie şi tinde să devină emblematică în cadrul Târgului de iarnă organizat de Asociaţia Breasla Meşteşugarilor din Transilvania.

Grădinița Specială Malteză celebrează 20 de ani de existență în folosul copiilor cu dizabilități neuromotorii servere din Cluj-Napoca.

Grădinița Specială Malteză este un proiect al Serviciului de Ajutor Maltez în România. În prezent, Grădinița găzduiește 20 de copii cu dizabilități neuromotorii grave. Sunt copii proveniți în majoritatea lor din medii dezavantajate socio-economic și care au nevoie de o atenție specifică în primii ani de creștere.

Cu acțiuni pe două direcții esențiale: educație și recuperare, asigurând prin mediul familial o atmosferă relaxantă și un confort psihic copiilor, specialiștii Grădiniței Malteze oferă beneficiarilor educație specială, kinetoterapie, logopedie, stimulare multi-senzorială și cognitivă, meloterapie, consiliere, pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate şi pentru a putea preveni marginalizarea şi abandonul.

Gradinita Malteza_Mos Nicolae_maghiara

 

Gradinita Malteza_Mos Nicolae_RO

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.