Moş Nicolae invită clujenii la solidaritate

0

 Vineri, 6 decembrie 2013, între orele 10.00 – 15.00 pe strada Matei Corvin, de Moș Nicolae, clujenii sunt invitați să își lustruiască pantofii.

O activitate veche își regăsește locul în centrul urbei noastre cu ajutorul reprezentanților Asociaţiei Breasla Meşteşugarilor din Transilvania care îi vor întruchipa pe lustragii. Trecătorii vor putea  profita de ocazia de a avea pantofii lustruiţi cu un scop caritabil, putând face donații în beneficiul copiilor de la Grădinița Specială Malteză, centru de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii grave. Moș Nicolae va ajunge astfel și la acești copii.

Vă invităm să luați parte la această acțiune și să fiți purtătorii mesajului unei comunități atente, responsabile și solidare față de membri săi aflați într-o stare de vulnerabilitate accentuată.

Shoe_Shine_2013Acţiunea se află la a IV-a ediţie şi tinde să devină emblematică în cadrul Târgului de iarnă organizat de Asociaţia Breasla Meşteşugarilor din Transilvania.

Grădinița Specială Malteză celebrează 20 de ani de existență în folosul copiilor cu dizabilități neuromotorii servere din Cluj-Napoca.

Grădinița Specială Malteză este un proiect al Serviciului de Ajutor Maltez în România. În prezent, Grădinița găzduiește 20 de copii cu dizabilități neuromotorii grave. Sunt copii proveniți în majoritatea lor din medii dezavantajate socio-economic și care au nevoie de o atenție specifică în primii ani de creștere.

Cu acțiuni pe două direcții esențiale: educație și recuperare, asigurând prin mediul familial o atmosferă relaxantă și un confort psihic copiilor, specialiștii Grădiniței Malteze oferă beneficiarilor educație specială, kinetoterapie, logopedie, stimulare multi-senzorială și cognitivă, meloterapie, consiliere, pentru a le creşte şansele de recuperare şi integrare în comunitate şi pentru a putea preveni marginalizarea şi abandonul.

Gradinita Malteza_Mos Nicolae_maghiara

 

Gradinita Malteza_Mos Nicolae_RO

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează