Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

MOL România și Universitatea Babeș-Bolyai au încheiat un parteneriat pentru susținerea unui învățământ universitar modern

0

MOL România alocă 50.000 de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de învățare, susținerea competițiilor studențești și premierea studenților cu cele mai bune rezultate academice.

MOL România și Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au anunțat astăzi un parteneriat pentru susținerea activităților didactice și a performanțelor academice ale studenților Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA).

MOL România va finanța în cadrul acestui parteneriat acordarea a 5 burse de câte 1.000 de euro pe an, timp de trei ani, organizarea competițiilor studențești pe teme economice în următorii 5 ani, respectiv dezvoltarea infrastructurii utilizate de studenți în procesul de învățare în afara sălilor de curs. Valoarea totală a proiectelor susținute de MOL România este de 50.000 de euro.

“Instituțiile academice sunt un pilon important al societății prin pregătirea noilor generații și credem că astfel de parteneriate pot contribui la găsirea unor soluții viabile la provocările actuale din piața muncii. De aceea MOL România și Universitatea Babeș-Bolyai își propun să construiască o nouă punte de legătură între mediul de afaceri și mediul academic, prin susținerea unor proiecte adresate direct studenților. Prin acordarea burselor, prin amenajarea unor spații de studiu și susținerea organizării competițiilor studențești dorim să facilităm studenților condiții ideale pentru dezvoltare, pentru a se pregăti pentru viitoarea lor carieră”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

„Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor s-a angajat în urmă cu 3-4 ani la un amplu proces de transformare a infrastructurii Campusului FSEGA într-un spațiu educațional și de cercetare științifică extrem de atractiv pentru studenții și cadrele didactice proprii. Parteneriatul cu MOL România vine să sprijine pe mai departe demersul pe care ni l-am asumat. De această dată prioritatea va fi reprezentată pe de o parte, de crearea unui confort mai bun pentru studiul individual în spațiul fizic al facultății noastre, iar pe de altă parte, asigurarea resurselor suplimentare pentru stimularea performanței educaționale a studenților. Putem spune cu certitudine că parteneriatul cu MOL Romania pe care îl demarăm astăzi este dedicat exclusiv studenților economiști din cadrul UBB FSEGA”, a declarat conferențiarul universitar dr. Răzvan V. Mustață, Decanul UBB FSEGA.

Parteneriatul anunțat astăzi reprezintă un angajament ferm al MOL România și al Universității Babeș-Bolyai de a moderniza sistemul de învățământ din România, prin adoptarea standardelor și bunelor practici utilizate de cele mai prestigioase universități din lume, prin îmbunătățirea condițiilor și infrastructurii de învățare și prin susținerea unor metode inovatoare de învățare, precum competițiile de studii de caz în afaceri.

Dezvoltarea infrastructurii de învățare include crearea a 40 puncte de studiu, respectiv birouri cu 2 locuri dotate cu elemente care asigură condiții optime de învățare pentru studenți (scaune ergonomice, lampă de birou, stație pentru încărcarea echipamentelor electronice, priză și acces la internet), precum și modernizarea și renovarea unui spațiu utilizat de studenți pentru întâlniri, relaxare, învățare și discuții în echipe sau pregătirea de proiecte.

MOL România este de 25 de ani un actor important în economia românească și de 15 ani un partener implicat în aspecte importante ale comunităților unde activează, precum educația, sănătatea sau mediul, fiind de multe ori un pionier în ceea ce privește programele de responsabilitate socială derulate.

 

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezenţă de peste 20 ani pe piaţa autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse şi servicii în domeniul comerţului de carburanţi, lubrifianţi, produse petrochimice şi bitum. În prezent, compania deţine un număr de 227 de staţii de servicii, 4 puncte de încărcare a autovehiculelor electrice, situate în 4 stații MOL din București, 2 depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad şi un număr de aproximativ 250 de angajaţi proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piaţă QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităţilor în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări.

 

Despre Universitatea Babeș-Bolyai

Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) este în prezent cea mai mare universitate românească, găzduind circa 45.000 studenți înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2019-2020. Situată la confluența mai multor culturi europene și având, implicit, un caracter multicultural, UBB este o instituție de învățământ superior dinamică, cu legături internaționale puternice. Originile sale datează din anul 1581, UBB fiind astfel cea mai veche instituție de învățământ superior din România. Conform Metarankingului Universitar din 2019, proiect demarat în 2016 sub auspiciile Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, UBB ocupă, pentru al patrulea an consecutiv, primul loc în clasamentul universităților din România, cu vizibilitate și cu un puternic impact la nivel internațional.

 

Despre Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) este parte a Universității Babeș-Bolyai (UBB) din 1961, fiind înființată inițial ca o instituție independentă în 1920. Astăzi, FSEGA este cea mai mare facultate din România, cu peste 8.000 de studenți înmatriculați la programe de studii de nivel licență, masterat sau doctorat în anul universitar 2019-2020. Programele de studii ale FSEGA, prin diversitate și calitate, conferă facultății un statut de lider în educația universitară economică la nivel regional și național, fiind totodată foarte bine poziționată în piața educațională internațională. Atât programele de studii de licență, cât și cele de masterat, prin planurile de învățământ, conținutul disciplinelor și metodele de predare, sunt concepute ținând cont de cerințele mediului de afaceri și de structura și conținutul unor programe de studii similare oferite de universități prestigioase din străinătate.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.