Modelism şi istorie feroviară la Râşnov

0

Expozitia concurs cu tematica feroviara “CUPA MOCANITA”editia a XXV-a organizata in perioada 01 – 03.11.2013 de Primaria Rasnov, Asociatia Rosenau Turism, co-organizatori CENAFER  ( Muzeul  CFR )  si Rail Force  a luat sfarsit.

In ultimele doua zile cei mai iscusiti modelisti, au montat un traseu de aproximativ 15 m lungime,  care a  strabatut   peisaje diverse ,trenuletele oprindu-se in mai multe gari , unele dintre ele reproduse la scara dupa gari reale din Romania. Au fost expuse publicului larg si juriului de specialitate modele executate cu maiestrie , la scara , de catre concurenti dar  si modele de colectie, cel mai vechi model fiind un trenulet mecanic fabricat in anii 1920.

Vizitatori au mai putut vedea si o expozitie de fotografie intitulata  „ De la Covasna până la Neruja pe calea ferată forestieră de odinioară”  adusa la Rasnov de catrePapucs András  din Sfantu Gheorghe.

Concursul a avut mai multe categorii , iar in finala acestuia  s-au calificat un nr de 10 concurenti.

 Castigatorii  ” Cupei Mocanita ” la modelism feroviar sunt  Ioan Bogdan din comuna Sanpetru, jud Brasov  si Florin Vornicu din Iasi, pentru modulele  digitale .

Intrarea  in expozitie a fost libera, insa vizitatorii au putut face donatii in bani pentru ca anul acesta MOS NICOLAE  sa ajunga cu daruri la  Casa de copii de tip familial „BREBENEL”din loc Rasnov, astfel s- au adunat din donatii suma de 475 lei.

DSC05921

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.