Modelism şi istorie feroviară la Râşnov

0

În perioada 01 – 03.11.2013, Primăria Râşnov si Asociaţia Rosenau Turism  organizează, la Sala Expozitionala a Scolii Peter Thal  din localitate, “CUPA MOCANITA” –  EXPOZITIE SI CONCURS CU TEMATICA  FEROVIARĂ,    ediţia a XXV-a. Co-organizatori sunt CENAFER  (  Muzeul  CFR ) si Rail Force care vor participa si cu exponate.

La eveniment şi-au anunţat participarea  cluburi de modelism feroviar din ţară, pasionaţii de modelism feroviar neafiliaţi , reprezentanţi ai CENAFER  (  Muzeului CFR ) si  investitori privati in transportul pe calea ferata din România. Acestia îşi propun să aducă la cunoştinţa publicului  arta de a reproduce la scară redusă echipamentele feroviare, a unor gari, depouri si o parte din istoria transportului pe calea ferată. Papucs András  din Sfantu Gheorghe participa cu doua expozitii, una de fotografii  „ De la Covasna până la Neruja pe calea ferată forestieră de odinioară” si  o expozitia de grafica Krauss, povestea adevărată a unei mici locomotive cu abur”.

Pe langa caracterul cultural aceasta  expozite are  si o latura  umanitara, intrucat  intrarea va fi libera, insa vizitatorii vor avea libertatea sa doneze cat doresc, pentru a face posibil ca anul acesta MOS NICOLAE  sa ajunga cu daruri la  Casa de copii de tip familial „BREBENEL”din loc Rasnov.

Expozitia se adreseaza pasionatilor de modelism, turistilor, locuitorilor orasului Rasnov  si ai localitatilor limitrofe.

Afis CUPA MOCANITA 1

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează