Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Modelism şi istorie feroviară la Râşnov

0

Expozitia “Destinaţie Râşnov – modelism şi istorie feroviară”, în cadrul căreia se va desfăşura şi cea de-a XXIV-a ediţie a concursului de modelism feroviar “Cupa Mocăniţa”continua cu cea mai spectaculoasa manifestare a modelismului feroviar din Romania. Astfel in perioada 20-22 iulie in Sala Mare din Casa de Cultura Rasnov, cei mai iscusiti modelisti, au montat un traseu de aproximativ 40 m care strabat un peisaje diverse , trenuletele oprindu-se in mai multe gari unele dintre ele reproduse la scara dupa gari reale din Romania.

“Fata de editia precedent, orgganizata tot la Rasnov, anul acesta au participat  un numar mai mare de modelisti cre au prezentat creatii proprii deosebite majoritatea inspirate dupa cladiri, instalatii, vagoane si locomotive din dotarea prezenta si trecuta a Cailor Ferate Romane. Calitatea si acuratetea modelelor prezentate a reprezentat pentru juriu o adevarata misiune imposibila de stabilire a clasamentului si implicit a atribuirii Cupei Mocanita 2012 ” a declarat presedintele juriului, istoricul feroviar, ing. Serban Lacriteanu.

Va reamintim ca pe lângă caracterul cultural, evenimentul de la Râşnov are şi o latură umanitară: intrarea este liberă, însă vizitatorii, în măsura în care doresc, vor putea face donaţii pentru ajutorarea Casei de copii Brebenel din oraşul Râşnov.

http://www.rosenauromania.eu

http://www.federatiaturism.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.