Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mituri, legende şi tradiţii autentice de Ziua Națională la Alba Iulia

0

Mituri, legende şi tradiţii autentice:

Crispus & Cobzality au sărbătorit Ziua Naţională a României la Alba Iulia

De mii de ani poporul român şi-a păstrat tradiţiile şi obiceiurile, şi-a dezvolat valorile autentice în spiritul emoţiilor şi gândurilor bune. Crispus & Cobzality au adus în locul în care România devenea România Mare toate aceste caracteristici ale românilor de pretutindeni.

În faţa a 5000 de spectatori, trupa Crispus, alături de Cobzality au prezentat aseară la Alba Iulia spectacolul „Dansul zmeilor”, un spectacol în care focul şi muzica creează o lume fantastică, ruptă de tutela timpului. Valorificând tradiţiile, miturile şi legendele esenţiale în istoria României, artiştii au adus pe scenă Paparuda, poveştile cu zmei şi sânziene, căluşarii şi spectaculoasele acrobaţii cu focul.

Pornind de la legendele şi basmele româneşti, trupele Crispus şi Cobzality au construit un univers în care tradiţionalul şi fiinţele fantastice coexistă. Zmeii, balaurii, Feţii Frumoşi împreună cu Ilene Cosânzene se întâlnesc într-un dans iniţiatic, care rupe bariera dintre cele două lumi: cea a basmului şi cea a realităţii de zi cu zi. Este dansul focului, în care fiecare îşi arată puterile fabuloase. Trecerea se face cu ajutorul muzicii, melodii străvechi, preluate din tradiţia ancestrală românească, reinterpretate într-o manieră modernă, care readuce autenticul în zilele noastre. Trupele Crispus şi Cobzality au creat împreună acest spectacol de dans cu foc şi muzică live, inspirat de ritualurile româneşti străvechi, dezvoltat în forme artistice moderne. Rezultatul este unul fascinant şi răscolitor.

Cu o exeperienţă de peste 10 ani în spectacole de stradă, trupa Crispus a impresionat încă de la primele apariţii ajungând să adune în portofoliu sute de spectacole, care au adunat sute de mii de oameni, în ţară și străinătate. Colaborarea cu trupa Cobzality a transformat spectacolul “Dansul Zmeilor” într-un tribut adus poporului român şi valorilor autohtone.

Efectele speciale au fost asigurate de echipa PyroEvents.

 

 6

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.