Mituri, legende şi tradiţii autentice de Ziua Națională la Alba Iulia

0

Mituri, legende şi tradiţii autentice:

Crispus & Cobzality au sărbătorit Ziua Naţională a României la Alba Iulia

De mii de ani poporul român şi-a păstrat tradiţiile şi obiceiurile, şi-a dezvolat valorile autentice în spiritul emoţiilor şi gândurilor bune. Crispus & Cobzality au adus în locul în care România devenea România Mare toate aceste caracteristici ale românilor de pretutindeni.

În faţa a 5000 de spectatori, trupa Crispus, alături de Cobzality au prezentat aseară la Alba Iulia spectacolul „Dansul zmeilor”, un spectacol în care focul şi muzica creează o lume fantastică, ruptă de tutela timpului. Valorificând tradiţiile, miturile şi legendele esenţiale în istoria României, artiştii au adus pe scenă Paparuda, poveştile cu zmei şi sânziene, căluşarii şi spectaculoasele acrobaţii cu focul.

Pornind de la legendele şi basmele româneşti, trupele Crispus şi Cobzality au construit un univers în care tradiţionalul şi fiinţele fantastice coexistă. Zmeii, balaurii, Feţii Frumoşi împreună cu Ilene Cosânzene se întâlnesc într-un dans iniţiatic, care rupe bariera dintre cele două lumi: cea a basmului şi cea a realităţii de zi cu zi. Este dansul focului, în care fiecare îşi arată puterile fabuloase. Trecerea se face cu ajutorul muzicii, melodii străvechi, preluate din tradiţia ancestrală românească, reinterpretate într-o manieră modernă, care readuce autenticul în zilele noastre. Trupele Crispus şi Cobzality au creat împreună acest spectacol de dans cu foc şi muzică live, inspirat de ritualurile româneşti străvechi, dezvoltat în forme artistice moderne. Rezultatul este unul fascinant şi răscolitor.

Cu o exeperienţă de peste 10 ani în spectacole de stradă, trupa Crispus a impresionat încă de la primele apariţii ajungând să adune în portofoliu sute de spectacole, care au adunat sute de mii de oameni, în ţară și străinătate. Colaborarea cu trupa Cobzality a transformat spectacolul “Dansul Zmeilor” într-un tribut adus poporului român şi valorilor autohtone.

Efectele speciale au fost asigurate de echipa PyroEvents.

 

 6

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează