Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mircea Tudor, cel mai faimos inventator roman, sustine Transylvania Horse Show 2013

0

 Peste 70 de concurenti din 19 tari au participat in acest weekend la Transylvania Horse Show, eveniment international dedicat sporturilor ecvestre si iubitorilor de cai, desfasurat intr-un peisaj idilic, in apropierea unuia dintre cele mai bine pastrate orase medievale din Europa, Sighisoara.

Personalitati publice din tara si din strainatate sustin Transylvania Horse Show

Printre primii sustinatori ai evenimentului Transylvania Horse Show, inca din toamna anului 2010, se afla Mircea Tudor, singurul inventator din lume caruia i s-a acordat de doua ori Marele Premiu la Salonul de Inventii de la Geneva. Inventatorul roman Mircea Tudor se alatura si in acest an concursului hipic international organizat la Prod, langa Sighisoara, si mai mult, la aceasta editie, dansul va participa in calitate dePresedinte de Onoare.

„Transylvania Horse Show face parte dintre acele explozii de fantezie, entuziasm si performanta pe care Romania nu inceteaza sa le scoata la rampa din cand in cand, in diferite domenii de activitate, smulgand comunitatii internationale nedisimulata mirare, ropote de aplauze si admiratie. Daca cu doar 3 ani in urma Transilvania Horse Show nu exista, iar Mihnea Vargolici era un entuziast anonim, azi aceste doua nume proprii si deopotriva Romania, au devenit repere in lumea competitiilor ecvestre studentesti,  meritand din plin calificativul de „cea mai buna competitie universitara din lume”. In scurta istorie a acestui regal ecvestru  a devenit deja o traditie organizarea unor momente de teatru ecvestru, in care eleganta si aristocratia cailor completeaza si potenteaza arta, coregrafia si maiestria calaretilor, ca forma de expresie alternativa a simbiozei mitice cal-calaret. In fata unor astfel de provocari acceptatea propunerii de a fi un sustinator al Transilvania Horse Show devine pentru mine o datorie de onoare”, a declarat Mircea Tudor, presedinte de onoare Transylvania Horse Show.

Transylvania Horse Show este un eveniment unic in Romania, foarte indragit de publicul larg, precum si de o serie de personalitati din lumea ecvestra, atat de la noi din tara cat si din strainatate, cum ar fi:  

– Catrin Norinder, Directoarea de Discipline Olimpice din cadrul Federaţiei Ecvestre Internaţionale (FEI) şi una dintre cele mai importante persoane din cadrul FEI;

– Andrew Fell, unul dintre cei mai cunoscuţi designeri de traseu cross-country la nivel internaţional, in special in SUA, Europa şi Africa;

– Sandra Auffarth, Campioană olimpică medaliată cu aur la echipe şi cu bronz la individual în cadrul Olimpiadei organizate la Londra în 2012;

– Gerd Kuest, presedintele juriului si delegatul tehnic al Federaţiei Ecvestre Internaţionale;

– Ed Holloway, comentator sportiv profesionist din Marea Britanie specializat pe disciplina “Probă completă”.

Printre personalitatile publice din Romania care sustin a 3-a editie a Transylvania Horse Show se numara:

– actorul Denis Stefan, îndragostit de echitaţie, care va realiza pentru al doilea an consecutiv demonstratii de dresaj natural si dresura in libertate si tir cu arcul calare; in afara competitiei, spectatorii vor putea participa si la un workshop de dresaj natural sub programul “Caii Romaniei” realizat de Denis, reprezentantul scolii Kassai in Romania dar si alte momente surpriza sustinute de cascadori romani.

– cunoscutul tenor Vlad Mirita – membru fondator dar şi membru de onoare al asociaţiei „Royal Friesian Horse Association of Romania” care are ca scop principal promovarea Rasei Friesian în România, caii casei regale din Olanda. Sambata, in cadrul Transylvania Horse Show, va avea loc lansarea oficiala a asociaţiei nonprofit „Royal Friesian Horse Association of Romania” printr-o reprezentatie inedita.

Competitia Transylvania Horse Show – Rezultatele dupa prima zi de competitie

Vineri, 24 mai, s-a desfasurat proba de dresaj pentru toate categoriile care compun competitia:  Campionatele Balcanice de Probă Completă, Concurs International Complet (CCI), respectiv Concurs Internaţional Universitar.

 

1.Campionatele Balcanice de Probă Completă (Balkan Eventing Championship), cel mai mare eveniment de marcă pentru profesionişti din Balcani, de importanţă continentală, la care s-au calificat concurenţi din România, Turcia şi Bulgaria. Campionatele Balcanice de Probă Completă sunt organizate anual. Editia de anul trecut s-a desfasurat în Turcia, la Eskisehir. Probele din concurs sunt: dresaj, obstacole şi cross-country. Rezultatele probei de dresaj din cadrul Campionatelor Balcanice de Proba Completa sunt:

Calaret

Cal

Tara

TOTAL

Puncte

Pozitia

Kadir Celik

Antalya

Turcia

459,00

1

Miroslav Iliev

Lazuren

Bulgaria

454,00

2

Svetlin Krastanov

Nazir

Bulgaria

449,00

3

2.Concurs International Complet (CCI) – la această disciplină de Probă Completă, concurenţii profesionişti au de înfruntat 3 probe: dresaj, obstacole şi cross-country. Concursul este organizat în colaborare cu Federaţia Ecvestră Română (FER) şi Federaţia Ecvestră Internaţională (FEI). Rezultatele probei de dresaj din cadrul Concursului International Complet sunt:

Calaret

Cal

Tara

TOTAL

Puncte

Pozitia

Lucie Bardin

Solor

Franta

487,00

1

 

Alexander Krasimirov

Gastrolior

Bulgaria

486,00

2

 

Zhelyazko Dimitrov

Adler

Bulgaria

434,00

3

 

 3.Concurs Internaţional Universitar

“Cupa Naţiunilor pentru Studenţi” (“AIEC Student Riders Nation Cup – România 2013), este organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cea mai mare asociaţie de acest gen din lume. La această secţiune participă studenţi din toată lumea care concureaza la 2 probe: dresaj şi sărituri obstacole. Transylvania Horse Show a primit premiul „Concursul anului” pentru ediţiile 2011 şi 2012 din partea AIEC (Association Internationale des Etudiants Cavaliers). Rezultatele probei de dresaj din cadrul Concursului International Universitar sunt:

Calaret

Cal

Tara

TOTAL

Puncte

Pozitia

Milou Anthonisse

Rocky

Olanda

393,00

1

 

Caroline Van der Heyden

Comandor

Belgia

390,00

2

 

Stephanie  Großmann

Adler

Bulgaria

384,00

3

 

 Despre Transylvania Horse Show: Transylvania Horse Show se desfăşoară în satul Prod, comuna Hoghilag (la doar 16 km de Sighişoara), un loc recomandat de ghidul „Lonely Planet” ca fiind unul din primele locuri din Europa unde să călăreşti ca turist şi este organizat de Cross-Country Farm cu sprijinul Federaţiei Ecvestre Române şi al Federaţiei Ecvestre Internaţionale. Organizatorii evenimentului se bucură de sprijinul masiv al voluntarilor atât din ţară precum şi al celor din străinătate. Evenimentul găzduieşte 3 tipuri de competiţii, completate zilnic de o serie de demonstraţii şi evenimente adiacente destinate spectatorilor.

 

Pentru mai multe informatii despre competitie, puteti accesa site-ul Transylvania Horse Show – www.horseshow.ro sau pagina de Facebook a competitiei – https://www.facebook.com/horseshow.ro?fref=ts

Povestea acestui concurs nascut din iubire pentru cai, in spatele caruia se afla pasiune si multa incapatanare, spusa chiar de organizatorul acestuia, Mihnea Vargolici, poate fi urmarita pe YouTube: http://youtu.be/A8eGyn4psZk si http://www.youtube.com/watch?v=r3KuIO1efIs

THS_2

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.