Mii de elevi au cântat imnul campaniei „MUREŞUL RECICLEAZĂ DEŞEURILE”

0

Luna octombrie s-a încheiat cu o lecţie temeinică de educaţie ecologică şi cu multe note în ritm de reggae pentru sute de elevi din şcolile şi liceele din judeţul Mureş. În această lună Consiliul Judeţean Mureş a organizat evenimentul „BIOautograful”- adică o serie de întâlniri ale elevilor din 40 de şcoli şi licee mureşene cu Vizi Imre, semifinalistul mureșean al concursului Vocea României. Scopul întâlnirilor a fost educarea tinerilor mureşeni în spiritul grijii pentru mediul înconjurător şi a ecologiei totul fiind îmbrăcat într-o manieră “cool”, sub forma unui mini-concert cu sesiune de autografe, specifică copiilor şi adolescenţilor din şcoli şi licee.

Iniţiativa a avut un real succes în rândul tinerilor, care au primit autografe de la vedeta lor preferată, alături de materiale de informare specifice proiectului Sistem de Management Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Mureş.

„Fiecare întâlnire din seria BIOautograful s-a desfăşurat sub forma unui spectacol, prezentarea despre colectarea selectivă şi reciclare fiind făcută într-un mod cât mai atractiv pentru tinerii participanţi. După prezentare, am cântat împreună  imnul reciclării deşeurilor compus special pentru această campanie. La finalul fiecărei întâlniri urma o sesiune de autografe, cei mici primind autografe pe materialele promoţionale ale campaniei. Astfel s-a reușit printr-un mod inedit ca elevii să conştientizeze mai bine mesajul proiectului derulat de Consiliul Judeţean Mureș”, a declarat Vizi Imre.

Solistul a transmis copiilor şi tinerilor, prin muzică şi dialog deschis, valorile promovate prin proiect: principiile sortării deşeurilor şi colectării selective a deşeurilor, atitudinea faţă de resursele naturale şi energie, faţă de reciclare şi refolosire, consum şi utilitate.

Pentru a anima atmosfera şi a învăţa culorile reciclării, Vizi Imre şi elevii prezenţi la întâlniri au cântat împreună imnul campaniei MUREŞUL RECICLEAZĂ DEŞEURILE, o melodie antrenantă, cu atitudine, care transpune în versuri memorabile valorile promovate prin acest proiect.

Evenimentul BIOautograful s-a încheiat cu multe amintiri frumoase, Vizi şi echipa proiectului fiind primiţi cu mult entuziasm în şcolile şi liceele mureşene. Vizita în Colegiul Naţional  „Mircea Eliade” Sighişoara i-a adus lui Vizi o surpriză plăcută deoarece, elevii din acest liceu au venit la întâlnirea BIOautograful pregătiţi cu tricourile şi şepcile oferite prin proiect cu câteva zile înainte. Fiind mai inventivi, elevii din acest liceu au renunţat la clasicul bileţel sau pliantul destinat autografelor şi i-au cerut lui Vizi câte un autograf chiar pe tricou sau pe şapcă.

Nici Vizi nu s-a lăsat mai prejos, astfel că în întâlnirea cu elevii din Şcoala Gimnazială „Miron Neagu” Sighişoara, a cântat la pianul şcolii Imnul „MUREŞUL RECICLEAZĂ DEŞEURILE” acompaniat de copii.

„Pentru copii este esenţial să crească și să se dezvolte înconjuraţi de natura curată, într-un mediu sănătos aşa cum am crescut şi noi, generaţia celor ce acum au 30 de ani”, a declarat Vizi Imre la finalul uneia dintre vizitele în liceele mureşene.

Foto Bioautograf - Vizi Imre 2

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.