Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Membrii Rotary Cluj Helmond construiesc în Chinteni

0

Asociaţia Habitat for Humanity Cluj găzduieşte, în perioada 22-26 aprilie 2013, a doua echipă de voluntari internaţionali din acest an, venită prin programul Global Village. Echipa Rotary Club Helmond Region  este alcătuită din 11 membri din Olanda şi vor ajuta la ridicarea a patru case în Chinteni, Cluj.

habitat for humanity poza 2Cei 11 voluntari, cu vârste cuprinse între 53 şi 67 de ani, vor contribui cu aproximativ 400 de ore de voluntariat la construcţia celei de-a şasea comunitati Habitat Cluj. În cele cinci zile efective de lucru, voluntarii vor turna fundaţia, betonul, şi vor monta instalaţiile de scurgere şi apă prin fundaţie.

Coordonatorul grupului, Don van Dasler este implicat în proiectele Habitat de peste 9 ani. Dorinţa lui de a sprijini misiunea Habitat pentru locuinţe decente în toată lumea, l-a condus din 2004 în diverse ţări aflate în nevoie. Don a venit pentru prima oară în Cluj-Napoca. El speră ca echipa sa plină de energie, să se implice pe cât de mult posibil în acest proiect, pentru a ajuta cele patru familii beneficiare.

Întrebat de ce a ales Cluj-Napoca, Don, liderul echipei a declarat:

“Echipa a fost cea care a ales România şi motivul este acela că avem posibilitatea de a ajuta în interiorul Uniunii Europene, unde costurile nu sunt atât de ridicate şi România este o ţară care are nevoie de ajutor la fel de mult ca şi alte ţări din toată lumea. Iar Clujul are un nou sistem de execuţie a construcţiilor şi este o plăcere pentru noi să luam parte la o experienţă nouă. În plus, Cluj-Napoca este un oraş destul de mare având mulţi studenţi, iar nouă olandeziilor ne place acest lucru deoarece totul e plin de viaţă. Vrem să luăm parte atât la procesul construirii acestor case dar totodată vrem să învăţăm şi mai multe despre cultura locală.”

În 2013, Habitat for Humanity Cluj construieşte cea de-a şasea comunitate locală , în comuna Chinteni, pentru patru familii în nevoie urgentă de locuinţă. Vor fi construite patru case pe un teren de 580 mp., donat de una dintre familiile ajutate anterior de către organizaţie.

Construcţia celor patru case a început în martie 2013, şi cu ajutorul echipelor locale de voluntari va fi finalizată până la sfârşitul anului, când familiile se vor putea muta în noua lor locuinţă.

În total, 10 echipe internaţionale din toată lumea vor finaliza în 2013 comunitatea Habitat Cluj din Chinteni.

***

habitat for humanityHabitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcaciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 600.000 de locuinţe pentru 3 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 4.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. La nivel local, în cei 13 ani de activitate Habitat for Humanity Cluj a ajutat 563 de familii, respectiv 1.123 de persoane prin programele de construcții, renovări și reabilitări, prin construirea a 78 de locuințe în 5 comunități și prin renovarea, reabilitarea și izolarea termică a 360 de locuințe. Mai mult, peste 3.500 de voluntari locali și internaționali au lucrat pe șantierele Habitat Cluj.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.