Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mărul nu creşte la supermarket: prima livadă pedagogică din Cluj-Napoca

0

Asociatia ADESCO, cu sediul in Cluj-Napoca, a derulat in perioada 8 aprilie – 17 mai a.c., proiectul „Marul nu creste la supermarket: prima livada pedagogica din Cluj-Napoca”, care beneficiaza de o finantatare in valoare de 6.313,60 lei, acordata de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania, in cadrul programului “Spatii Verzi – componenta Spatii Verzi Urbane”.

Scopul proiectului „Marul nu creste la supermarket: prima livada pedagogica din Cluj-Napoca”, propus de ADESCO, in colaborare cu Gradinita „Aschiuta”, este infiintarea unei livezi pedagogice si amenajarea spatiului verde din curtea gradinitei, pentru copiii de la Gradinita ”Aschiuta”, locatia N. Pascaly nr. 2-4, situata in curtea Liceului Energetic, din Cluj-Napoca, si constientizarea copiilor asupra importantei protejarii mediului inconjurator.

IMG_3910

Pe 16 mai 2013 a avut loc inaugurarea  spatiului verde unde au  fost plantati  pomi fructiferi (20 de bucati),  copaci  thuja (40 de bucati), plantelor ornamentale si agatatoare, precum si bulbi de primavara. De asemenea, au fost vopsite cele 5 casute de joaca din curtea gradinitei, ulterior ele fiind pictate de copii. Cu ocazia inaugurarii copiii au sustinut un scurt program artistic care a avut ca tema centrala primavara si natura.

Derularea unor proiecte in parteneriat este foarte importanta pentru gradinta noastra, mai ales ca prin intermediul acestora reusim sa realizam activitati care ne ajuta atat in procesul pedagogic, cat si la infrumusetarea locului unde ne desfasuram activitatea. Copiii au fost incantati sa poata planta bulbii, si mai ales sa vada cum acestia se dezvolta, si cu siguranta vor fi fericiti sa descopere ciclurile naturale prin care fructele ajung la maturitate” a declarat Anca Radu, director al Gradinitei Aschiuta.

Ioana Moldovan, coordonator proiect din partea ADESCO a declarat ”Suntem fericiti ca pentru al 3-lea an consecutiv Fundatia pentru parteneriat si Mol Romania ne-au dat posibilitatea sa contribuim la infrumusetarea orasului si la educarea tinerei generatii in spirit ecologic. Este importanta atat oportunitate oferita de o companie privata, cat si deschiderea de care a dat dovada corpul profesoral si voluntarii implicati in realizarea proiectului, acestea fiind ingredientele unui proiect de succes.

******************

Misiunea Asociației ADESCO este promovarea dezvoltării eco-sustenabile și socio-culturale în comunitățile în care activează, având următoarele obiective: protejarea și conservarea bio-diversității si echilibrului natural, formarea unei viziuni și conștiințe ecologiste a tuturor cetățenilor și dezvoltarea responsabilităților civice; dezvoltarea societății civile prin promovarea tinerilor, multiculturalității și a egalității de șanse, precum și susținerea proiectelor culturale și educaționale; sprijinirea persoanelor aflate în dificultate (vârstnici, femei, copii), îmbunătățirea calității vieții individuale și colective.

Fundația pentru Parteneriat a fost înființată în 1998 ca fundație independentă și face parte din Parteneriatul pentru Mediu, care sprijină proiecte de îmbunătățirea mediului și dezvoltarea comunităţilor în șase tări din Europa Centrală și de Est. Misiunea Fundației este sprijinirea îmbunătățirii mediului și a dezvoltării comunităților din România, contribuind astfel la formarea unei societăți durabile, ce întărește valorile democratice.

Mol România desfăşoară şi programe de responsabilitate socială, fiind una dintre companiile cel mai puternic implicate în astfel de acţiuni şi programe. În perioada 2006-2012 valoarea finanţării pentru proiecte în cadrul programului „Spaţii Verzi”, program destinat promovării ariilor naturale protejate din România şi reabilitării, respectiv înfiinţării spaţiilor verzi urbane, este de 702.034 euro.

 ——

Acest material reprezintă exclusiv opinia Asociaţiei ADESCO. Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România nu sunt răspunzătoare pentru conţinutul acestui material.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.