Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Marsul cultural Bucuresti–Sarmizegetusa / 23 iulie 2010

0

Scriitorul Laurian Stanchescu, membru titular al Uniunii Scriitorilor din Romania va initia in data de 23 iulie, anul curent, un mars al culturii pe o distanta de 500 km de la Bucuresti la Sarmizegetusa.
Scopul declarat al marsului este acela de a promova nu numai cultura nationala, ci si de a readuce in actualitate marile culturi ale lumii care au imbogatit de-a lungul istoriei spiritul umanitatii.

Cei aproape 500 km vor fi strabatuti pe jos, cu opriri in toate orasele importante aflate de-a lungul traseului.
Una dintre opririle simbolice ale participantilor la acest mars se va face la Targu-Jiu, la Complexul Brancusi, unde va avea loc o intalnire a unor artisti importanti din Romania – scriitori, muzicieni, artisti plastici –  care vor aduce un omagiu personalitatii marelui sculptor Constantin Brancusi, inteles ca un model exemplar nu numai al culturii noastre, ci si al celei universale.

Ultima oprire va fi pe ruinele Sarmizegetusei, capitala Daciei, spatiu sacru al romanilor care acum mai bine de doua milenii era considerat un loc important din punct de vedere cultural, economic, militar sau administrativ in lumea antica.

Marsul se va finaliza printr-o intalnire si un spectacol, desfasurate intre zidurile anticei Sarmizegetusa, care ar trebui sa devina, in opinia organizatorilor, un spatiu sacru, un loc de pelerinaj al tuturor romanilor.
Marsul organizat de scriitorul Laurian Stanchescu este gandit ca un act cultural extrem, unic in istoria culturii.
Evenimentul are parteneri media importante publicatii si alte media din tara si strainatate.

Organizatorii marsului fac un apel nu numai la mass-media romaneasca, ci si la cea internationala de a se alatura acestei manifestari unice si originale prin prezentarea ei in buletinele informative sau in programele de stiri culturale.
Laurian Stanchescu a organizat alte trei asemenea marsuri: primul la Baile Herculane in anul 2008, al doilea la Curtea de Arges in acelasi an si al treilea la Drobeta Turnu-Severin in data de 27 martie 2010 in memoria lui Nichita Stanescu.

(foto Florin Ghinda, 2009)

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.