Marca inregistrata pe placinta cu varza traditionala

0

Tu ai mâncat vreodată plăcintă cu varză piperată? Dar ai şi reţeta? Te pricepi să o şi prepari? Dacă da – este bine de ştiut că plăcinta cu varză piperată devine marcă înregistrată.

Vestea nostimă vine tocmai din comuna Ceanu Mare, judeţul Cluj!

Localnicii din comuna Ceanu Mare şi-au înregistrat la OSIM turta a cărei reţetă este păstrată din generaţie în generaţie. Palaneţele serveau, pe vremuri, drept merinde pentru bărbaţii care plecau în zori de zi la muncile câmpului. Acum, ele se fac cu umplutură de caş sau de varză.Gospodinele din comuna Ceanu Mare, judeţul Cluj, au păstrat cu sfinţenie până în zilele noastre reţeta plăcintelor care cântăresc un kilogram, se coc doar pe vatră şi sunt umplute cu un amestec de caş, brânză de oaie şi ouă”.

Pofta buna!
Sursa: adevarul.ro via ziarero.antena3.ro

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează