Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maratonul Clujului Virtual la final

0

932 de alergători din 12 țări, 5 probe de competiție, 14.710 de kilometri alergați, 101.760 de minute de mișcare.

Acesta este bilanțul ediției virtuale a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon 2020, încheiată ieri.

Al 10-lea an al Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, cunoscut și ca Maratonul Internațional al Clujului, a adus o prima ediție virtuală, 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon, care a avut loc între 8 și 15 noiembrie 2020. Deși ediția fizică a evenimentului a fost inițial amânată (din aprilie, în noiembrie), iar apoi anulată, ediția virtuală a adunat aproape o mie de participanți la start, din România, Slovacia, Olanda, Polonia, Irlanda, Marea Britanie, Ungaria, Franța, Germania, Grecia, Statele Unite ale Americii și Oman. Avantajul major a fost reprezentat de faptul că fiecare participant a avut la dispoziție 8 zile să-și ducă cursa la bun sfârșit unde, când și cum a vrut. 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon s-a desfășurat sub sloganul ”Grow your wings together!”, pornind de la conceptul lansat în perioada pandemiei de clubul organizator, Runners Club: ”alergăm separat, concurăm împreună”.

Anul acesta criza de sănătate ne-a pus într-o mare încurcătură, nu o dată, ci de două ori. După amânarea ediției din aprilie a venit și rândul celei din noiembrie. Am sperat până în ultimul moment că va fi posibilă organizarea fizică, ”reală”, mai ales că anul acesta trebuia să fie aniversar, al 10-lea din istoria Maratonului.

Însă, din cauza obstacolelor și a limitelor impuse de pandemie am avut două opțiuni: să ne oprim sau să fim creativi. Și, pentru că numai uniți trecem cu bine peste perioada asta, iar alergarea ne dă speranță și aduce oamenii împreună, am decis să organizăm 1.0. Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon, în cadrul căruia alergătorii să concureze împreună, dar să alerge separat. Astfel, în intervalul 8-15 noiembrie, 932 de alergători din 12 țări au alergat în cadrul celor 5 probe. De fapt, am avut 932 de organizatori, pentru că fiecare dintre participanți și-a organizat propria cursa.

2020 este un an special și Wizz Air Cluj-Napoca Virtual Marathon va rămâne o parte specială a istoriei Maratonului Cluj-Napoca. Însă nu va fi înregistrat în această istorie drept ediția aniversară de un deceniu. Aceea va fi în 2021 și va fi ”reală”, adică, așa cum i-am obișnuit pe participanți de 9 ani încoace, un SPECTACOL adevărat, cu public și tot tacâmul. Este un plan care ne dă totodată speranța că…totul va fi bine până în primăvara viitoare!”, a declarat Horațiu Morar, președintele fondator al Asociației Runners Club, organizatorul evenimentului.

Pentru ediția a 10-a a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon, ce va avea loc în 10 – 11 aprilie 2021, organizatorii promit un spectacol și mai frumos, demn de revederea tuturor pasionaților de alergare cu străzile frumosului oraș din Transilvania, Cluj-Napoca.

Școala de Meserii, investiția alergătorilor în viitorul educației

Prin achitarea taxei de înscriere, participanții la ediția virtuală din acest an a Wizz Air Cluj-Napoca Marathon au contribuit și la construirea ȘCOLII DE MESERII, al 13-lea și cel mai ambițios proiect al celor de la Beard Brothers, un proiect pentru care ei au nevoie de nu mai puțin de 300.000 euro.

Pentru ediția virtuală abia încheiată, alergătorii din Cluj-Napoca au avut la dispoziție o poartă oficială de START / FINISH, situată între Sala Polivalentă și Cluj Arena, unde au putut să-și înceapă sau să-și termine oricare din cele 5 curse la care s-au înscris: Maraton Wizz Air 42.2 km, Semimaraton Hervis 21.1 km, Cros Garmin 10 km, Cros Zuzu 7 km, Cros Vaxicum 4 km. O echipă de fotografi profesioniști a fost prezentă în prima zi (8 noiembrie) și în ultima zi a competiției (15 noiembrie), pentru a le oferi alergătorilor măcar o parte din bucuria evenimentului: imortalizarea pe cameră a momentului în care au trecut (propria) linia de finish.

PARTENER PRINCIPAL: Primăria Municipiului Cluj-Napoca

SPONSOR OFICIAL: Wizz Air

SPONSORI PRINCIPALI: Hervis, Garmin, Vaxicum Sport, Zuzu Fit

Mai multe FOTO de la ediția VIRTUALĂ 2020:

https://drive.google.com/drive/folders/1WV8lGxa1uIvppfJprz8h-v_tmdf9CfK4?usp=sharing

BACKGROUND INFO

Despre WIZZ AIR Cluj-Napoca Marathon

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este un eveniment care reunește într-o competiţie deschisă alergători profesionişti şi amatori, din ţară şi străinătate, într-un proiect de amploare care promovează în rândul publicului larg un mod de viaţă sănătos, prin practicarea alergării sportive.

Evenimentul cuprinde probe specifice, conform cu standardele europene în organizarea evenimentelor de alergare de această amploare: 42,195 km, 21,0975 km, 10,55 km, 4x 10,5 km, 4km, cursa copiilor.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este gândit ca un eveniment de alergare strâns legat de oraşul Cluj-Napoca, destinat a se transforma într-un brand al oraşului, crescând în notorietate cu fiecare an, pentru a deveni la fel de celebru ca maratoanele oraşelor europene.

Despre RUNNERS CLUB

Asociația C.S. Runners Club a fost fondată la începutul anului 2010 de un grup de alergători din Cluj-Napoca sub forma unei organizații non-profit cu scopul de a promova alergarea ca sport de masă, de a inspira si ajuta prin alergare.

Suntem cunoscuți pentru evenimentele care atrag și inspiră anual peste 10.000 de oameni (Făget Winter Trail, Crosul Divelor, Crosul Spiridușilor, Crosul de Noapte, Crosul Hoia, Crosul companiilor, Făget Tour și Livada Trail Run).

CONTACT organizator

Horațiu Morar – președinte – fondator Runners Club

Tel: 0745-107150

E-mail: office@runnersclub.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.