Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Maraton Apuseni msg systems 2014 în cifre

0

Aproximativ 700 de alergători au trecut linia de Sosire sâmbătă, 24 mai 2014, la cea de-a IV-a ediție a Maratonului Apuseni msg systems, ce s-a desfășurat în stațiunea Muntele Băișorii din județul Cluj. 362 de persoane au reușit să termine cursa de Semimaraton, în timp ce la proba de Maraton au ajuns la Finish 183 de alergători, iar la categoria Family au participat peste 150 de părinți și copii.

Competiția de trail running din Munții Apuseni este una dintre cele mai așteptate din România, la ediția din acest an numărându-se alergători amatori și profesioniști din toate colțurile țării: Cluj-Napoca, București, Arad, Oradea, Tîrgu Mureș, Timișoara, Brăila, Galați, Brașov, Alexandria, Caransebeș, Pitești, Suceava și chiar din străinătate, la eveniment participând concurenți din Germania, Franța, Statele Unite, Bulgaria, Republica Moldova, Spania și Kazakhstan.

MA - traseu

Putem vorbi deja de o adevărată tradiție în ceea ce privește Maratonul Apuseni msg systems, de 4 ani evenimentul nostru crește cu fiecare ediție, atât din punct de vedere al calității, cât și din perspectiva numărului de participanți, iar aici nu ne referim doar la alergători, ci și la aparținătorii acestora, parteneri, sponsori, organizatori și voluntari, cărora dorim să le mulțumim mult pentru implicare.

Interesant anul acesta a fost că alergătorul cel mai tânăr a avut 7 luni și împreună cu mama sa a reușit să termine cursa de 2,2 km în doar 50 de minute la Proba Family. La polul opus, cel mai în vârstă concurent a fost Moșion Gheorghe, în vârstă de 81 de ani, un veteran al concursului nostru, ce pentru prima dată a alergat la proba de maraton, pe care, de altfel a și terminat-o cu succes, el fiind un obișnuit al semimaratoanelor. Valoarea premilor acordate în acest an a crescut și ea, fiind de aproximativ 26.500 lei, iar evenimentul nu s-ar fi bucurat de un așa success dacă nu ar fi fost și cei 130 de voluntari” declară Răzvan Samoilă, coordonatorul evenimentului.

La proba de Maraton – Masculin, câștigătorii acestei ediții la categoria Open au fost: Laza     Florin Marcel din Băleni care a terminat cursa cu rezultatul 03:52:00, la doar 33 de secunde urmat de clujeanul Bogya Tamas, fostul compion al primelor 3 ediții, locul trei fiind ocupat de Bostan Adrian Alexandru din Sibiu, care a obținut timpul de 03:56:39. La Maraton-Feminin, ocupantele primelor locuri au fost: Tănase Gianina din Timișoara, care a terminat cursa cu rezultatul 05:16:48, Marin Daniela din Brașov care a ajuns la Finish cu 05:28:13 și Neacșu Floricica din Galați cu un timp de 06:04:23. Tot la categoria Open premianții probei de Semimaraton – Masculin au fost: locul I Mineran Constantin Gabriel din Ineu cu rezultatul 01:31:41, urmat îndeaproape de ocupanții locului II Miklos Artur din Târgu Lăpuș cu 01:34:53 și a locului III Bogya Gergely din Cluj-Napoca cu 01:36:41. La Semimaraton-Feminin câștigătoarele au fost: locul I Mutter Ingrid din Brașov cu rezultatul 01:54:57, locul II Mica Ioana din Cluj-Napoca cu 01:59:59  și locul III Yana Sandieva din Bulgaria cu un timp de 02:05:55.

„Felicităm toți participanții și ne mândrim că printre premianții pe categoriile de vârstă se numără și 4 membrii ai Clubului Alpin Român, secția Universitară Cluj:  locul 3 la maraton -Varga Laura Simona la categoria F40-49 și Papp Csaba la M40-49 și locul 2 la semimaraton – Andreica Adriana Maria la F30-39 și Gabor Aron la M30-39” adaugă Răzvan Samoilă.

Premiere MA

Traseul a avut punctul de Start și Sosire în zona Pensiunii Skiland, la o altitudine de 1390 m și  s-a desfășurat pe ruta: Plopiș – Izvorul Gabrienii – Șesul Cald –Colțul Rotund – sub vf. Pietrele Mărunte – Crucea Crencii – Bocșești – Săgagea -Știolne – Cornu Pietrii – Valea Tisei – Dealul Boinic – Valea Vadului. Proba de maraton s-a derulat pe un traseu compus din 4 tronsoane și o diferență de nivel de 2230 m, în timp ce ruta de semimaraton a fost compusă din 2 tronsoane și o diferență de nivel de 883 m.

Maraton Apuseni msg systems este un eveniment ce stă sub umbrela Clubului Alpin Român, asociație ce  promovează sporturile montane și își desfășoară activitatea specifică încă din 1936. Secția Universitară Cluj, organizatorul maratonului, este una din cele mai puternice secții C.A.R., înființată în ianuarie 2005 de către un grup de alpiniști clujeni, ce numară astăzi peste 150 de membri activi.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.