Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Manifestări pentru învățământ virtual și e-competențe în România

0

TEHNE- Centrul pentru Inovare în Educație susține Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual (CNIV) şi Conferinţa Internaţională de Învăţământ Virtual (ICVL), manifestări ştiinţifice aflate la cea de-a IX-a şi respectiv, a VI-a ediție, organizate în perioada 28-29 octombrie 2011 de către Universitatea din București în parteneriat cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

Cele două conferințe s-au consacrat între cele mai importante evenimente ştiinţifice din România care promovează tehnologii şi metodologii inovative în educaţie, în cercetare şi în dezvoltarea profesională continuă. Încă de la primele ediţii, acestea sunt susținute de Ministerul Educaţiei prin Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS) și de SIVECO România.

Manifestările vizează utilizarea strategică și efectivă a tehnologiilor informației și comunicării ca factor esențial pentru inovare, progres economic și succes în agenda Europa 2020. Structurate şi organizate după principii europene şi standarde internaţionale, cele două inițiative încurajează şi promovează activităţile colaborative, investigaţia şi metodele ştiinţifice, gândirea critică şi creativă, argumentaţia şi demonstraţia.
Evenimentele din acest an vor găzdui Concursul „Software Educaţional” şi Expoziţia de produse software, echipamente şi produse IT destinate educaţiei, cercetării şi inovării, produse care vor fi premiate în cadrul CNIV. Sunt acceptate de asemenea lucrări și articole care pot fi publicate în Proceedings of ICVL 2011 (print şi online, ISSN 1844-8933) dacă sunt trimise până la 15 august 2011. Articolele pentru participarea la CNIV 2011 pot fi trimise până la 1 octombrie 2011și vor fi publicate în volumul CNIV 2011 (print şi online, ISSN 1842-4708).

Iniţiată ca un proiect naţional în anul 2003, Conferinţa Naţională de Învăţământ Virtual (CNIV) şi-a propus introducerea în educaţie şi cercetare a noilor tehnologii de elearning şi software educaţional, promovarea şi implementarea ideilor lansate prin programele europene: procesul Bologna şi Strategia Lisabona. Întâmpinat cu interes de către specialiști precum și de către cadrele didactice și studenți, interes vizibil la nivel de utilizare efectivă a noilor tehnologii de elearning și de promovare de software educaţional şi metode moderne în procesul educaţional, proiectul național este însoţit din 2006 de o inițiativă cu perspectivă globală. Conferinţa Internaţională de Învăţământ Virtual (ICVL) a fost creată ca urmare a succeselor obținute de proiectul CNIV și urmăreşte crearea unui cadru pentru introducerea la o scară mai largă a sistemelor elearning în activitățile de predare și învățare; susţinerea cadrelor didactice și a formatorilor în procesul de utilizare inovativă a tehnologiilor atât la nivelul educației formale cât și în procesul de educație pe tot parcursul vieții; stimularea interesului pentru dezvoltarea de proiecte elearning în procesele și sistemele de educație; promovarea și dezvoltarea cercetării științifice pentru elearning, software educațional și realitate virtuală.

CNIV şi ICVL sunt două dintre evenimentele științifice dedicate inovării și introducerii tehnologiilor în educație pe care le susținem cu mare încredere în progresele și tendinţele pe care le generează în mediile școlare și universitare, precum şi în mediul profesional din România. Sunt într-adevăr manifestări oportune şi necesare în contextul actual.” declară Olimpius Istrate, directorul Centrului pentru Inovare în Educație.

Prin implicare în cadrul acestor manifestări precum și prin întreg portofoliul de proiecte derulate până în prezent, TEHNE- Centrul pentru Inovare în Educație preia şi amplifică apelul la mobilizare în direcția creşterii calităţii la nivel preuniversitar și universitar în România prin utilizarea cu succes a tehnologiilor moderne în educație și cercetare. În plus, se alătură cu profesioniști în educație și instruire asistată de calculator, atât în inițiative și proiecte naționale ale instituțiilor publice și organizaţiilor profesionale, precum și în programe dezvoltate la nivel european, fiind unul dintre principalii actori din acest sector care promovează principiile și valorile europene în educație, prin tehnologii și abordări inovative.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.