Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Mă întorc la tine iar și iar…

0

Cât de dor îți e de mare? De data aceasta, marea vine la tine, vine la munte!

Cum ți se pare numărul 37? Un număr banal de la pantofii la care visezi, un număr insuportabil dacă îl vezi în termometru, un număr despre care nu esti sigur ce să crezi când vine vorba de vârsta ta sau pare un număr norocos?

Pentru artista Ileana Sbârcea Mureșanu este un număr colorat și cu noroc! Expoziția cu numărul 37 își deschide porțile în 2 Septembrie, la Brașov și promite valuri de optimism, culori speciale ca cele ale apusului văzut la malul mării, răcoarea apei și libertatea atingerii nisipului fierbinte în picioarele goale.

Unde&când?

Luni, 2 septembrie, ora 18.00

Galeria Europe, str. Mureșenilor, nr.1, Brașov.

***Expoziția poate fi vizitată până în 15 Septembrie 2019.

Supriza serii

O poți cunoaște pe Anne Marie Schnell Sbârcea, personaj istoric în cadrul proiectului Istoria la persoana întâi*.

Anne Marie Schnell Sbârcea este una dintre primele femei avocat din sud-estul Europei, fiica lui Teodor Sbârcea, primul medic român al județului Brașov și sora renumitului doctor Ion Aurel Sbârcea, cel care a dat numele Maternității din Brașov.

Anne Marie Schnell Sbârcea s-a născut în 1903 la Feldioara, a studiat la gimnaziul de fete și la liceul „Johannes Honterus”, apoi a studiat Dreptul la Munchen, Viena, Paris și Cluj și a fost admisă în Baroul avocaților în 1932, cu 6 ani înainte ca femeile să obțină dreptul de vot în România.

Ileana Sbârcea Mureșanu păstrează cu drag amintirile despre „Tanti Mede”, așa cum o alinta pe mătușa ei, Anne Marie Schnell Sbârcea și vă invită să o cunoașteți.

Te așteptăm să sărbătorim marea! Ne vedem la țărmul unei mări colorate, cu valuri repezi precum filele de istorie și amintiri fine ca firele de nisip.

~Luni, 2 septembrie, ora 18.00~

Până atunci ne găsești aici:

Artist:

http://ileana-sbarcea-muresanu.blogspot.com/

https://www.facebook.com/ileanasmuresanu/

Eveniment: https://www.facebook.com/events/314715752651703/

Proiect cultural istoric: https://www.facebook.com/IstoriaLaPersoanaI/

*Proiectul cultural „Istoria la persoana întâi – ediția a IV a” are ca scop promovarea orașului și a patrimoniului local într-un mod inedit, interactiv, atractiv pentru turiști și localnici.
10 Personaje istorice vor fi prezente în fiecare zi în Piața Sfatului în perioada 05 august- 29 septembrie și își vor interpreta poveștile de viață la persoana întâi, vor îndruma și îndemna localnicii și turiștii să descopere istoria Brașovului.

Proiectul „Istoria la persoana întâi – ediția a IV a” este inițiat și coordonat de Asociația Cultour şi co-finanțat de Primăria Municipiului Brașov (Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local Brașov), în cadrul liniei de finanțare Proiecte culturale I/2019.
Alături de noi, ne bucurăm să îi avem ca parteneri de încredere: Muzeul Casa Mureșenilor Brașov, Centrum House Hostel Brașov și Galeria Ora 0.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.