Let’s Go Digital! Hai la atelierul de Film!

0

Au început înscrierile la Let’s Go Digital, anunță buzznews.ro

Atelierul de film LET’S GO DIGITAL! se adresează adolescenţilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din toată ţara, pasionaţi de film, fotografie, editare video.

Timp de 10 zile participanţii la proiect iau contact cu lumea filmului din interior, parcurgând intensiv toate etapele realizării unui film: scrierea scenariului, filmare, editare. Sunt îndrumaţi de profesionişti din cinematografia română, lucrează pe aparatură de filmare profesională, au acces la toate evenimentele festivalului şi au întâlniri cu invitaţi din lumea filmului.

Sursa: tiff.ro

Cei 15 participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii, lucrează în echipe de câte 3, la finalul workshopului rezultând 5 filme de scurt metraj, pornind de la o temă dată, realizate în totalitate în 10 zile. Filmele celor 15 realizatori sunt proiectate în ultima seară în faţa publicului festivalului, care votează cel mai bun film. Acesta e premiat şi proiectat în cadrul Galei de Închidere.

Din 2007, Let’s Go Digital! invită în fiecare ediţie 3 foşti participanţi, aleşi pe baza unei preselecţii, ce au rolul de a-i îndruma pe începători şi de a realiza un film de „making of” al atelierului. Filmul e proiectat pe scena festivalului, la închidere.

Atelierul de film LET’S GO DIGITAL! a avut loc pentru prima oară în iunie 2005 în cadrul Festivalului de Film Transilvania. După succesul primei ediţii au urmat încă 6, desfăşurate atât în timpul TIFF, la Cluj şi Sibiu, precum şi independent de festival, în cartierul Rahova din Bucureşti, în februarie 2007, şi în localitatea 2 Mai din judeţul Constanţa, în decembrie 2007.

Ediţia a 10-a a Let’s Go Digital! are loc la Cluj, între 1 si 10 iunie 2012, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează